Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Larisa Daugul

Slovenija Hofer pred svojimi trgovinami spet dovolil prodajo Kraljev ulice

06.12.2019

Iz društva Kralji ulice so sporočili, da bodo znova nadaljevali sodelovanje s Hoferjem, potem ko je javnost razburilo sporočilo, da je trgovec z 11. decembrom prepovedal prodajo časopisa Kralji ulice pred njihovimi trgovinami.

Gospodarstvo Iz odpadkov, ki jih sežigamo, bi v Sloveniji lahko prvi začeli pridobivati dizel

06.12.2019

"Odpadek vržeš noter, počakaš 10 minut, natočiš dizel in se odpelješ," napravo, ki je produkt slovenskega znanja, navdušeno opisuje Mitja Jermol z Instituta Jožefa Stefana. V dizel lahko predela vse vrste komunalnih odpadkov, od plenic do odpadnega olja.

Zdravje Zakaj se cepiti, kako pridobivamo cepivo in kako prebolevamo gripo?

03.12.2019

V UKC-ju Ljubljana so prejšnji teden že potrdili sedem primerov gripe, ki jih sicer ne moremo opredeliti kot začetek epidemije. Kljub temu se je zanimanje za cepljenje proti gripi letos zelo povečalo.

Kanalizacijski kanal C0 Janković: Gradnjo kanala bomo nadaljevali

29.11.2019

Mestna občina Ljubljana in javno podjetje Vodovod kanalizacija Snaga zavračata vse očitke, povezane s postopki in varnostnim tveganjem pri umestitvi kanalizacijskega kanala C0 na vodovarstveno območje.

Slovenija Kako sporna je kanalizacija, ki bo tekla čez ljubljanski vodonosnik?

28.11.2019

Kanalizacijski kanal C0, ki bo speljan čez vodovarstveno območje v Ljubljani, razburja javnost in politiko, a še zdaleč ni edini tak primer v Sloveniji. Kljub temu se je križanjem vode in kanalizacije iz previdnosti bolje izogniti.

Slovenija Sodobne ograje so višje in bi najverjetneje preprečile padec cisterne z viadukta

15.11.2019

Viadukt Malence je bil zgrajen med letoma 1996 in 1999, ko je bil standard za višino betonske ograje od 80 do 100 centimetrov. Danes se gradijo ograje višine od 120 do 130 centimetrov, ki zadržijo tudi 38-tonsko vozilo.

Okolje Ascent Resources v Petišovcih kršil načela OECD-ja?

12.11.2019

17 organizacij civilne družbe od podjetja Ascent Resources zahteva, da svoje dejavnosti v Sloveniji izvaja v celoti v skladu s smernicami OECD-ja. Upoštevanje smernic pa bi lahko pomenilo, da bi družba nemudoma morala usataviti hidravlično lomljenje.

Slovenija "Gospa, ne splača se popravljati. Vzemite novega, imamo ravno super akcijo!"

01.11.2019

Kaj storiti z razbitim telefonom, pokvarjenim sušilcem za lase in obrabljenimi čevlji? Večinoma se odločimo za nakup novega izdelka. Ne ljubi se nam ukvarjati s tem, kdo nam ga lahko popravi, ali pa se popravilo ne izplača. In še lepo je imeti kaj novega.

Slovenija Zakaj so v Mariboru morali plačati policijsko varovanje za Parado ponosa, v Ljubljani pa ne?

16.10.2019

Pri ljubljanski in mariborski paradi ponosa očitno ni šlo za dva enaka dogodka. V Ljubljani je bila parada opredeljena kot shod, v Mariboru pa kot javna prireditev, ki je zaradi visokega varnostnega tveganja potrebovala dodatno policijsko varovanje.

Slovenija V DeSUS-ovem ribniku ribarijo tudi druge stranke, ki se prav tako borijo za obstoj

11.10.2019

Odhod Tomaža Gantarja z mesta podpredsednika DeSUS-a je nakazal na trenja znotraj stranke, ki bi lahko na naslednjih državnozborskih volitvah ostala zunaj parlamenta. A podobna usoda bi lahko doletela vsaj še dve koalicijski stranki.

Predsodki! "Ko nezakonito prečkaš mejo, policist ne more vedeti, kdo si"

12.11.2019

Amin je v Slovenijo vstopil letos marca in zaprosil za azil. "Če si policist in rečeš nekomu, naj se ustavi, ta pa se ne ustavi, moraš nekaj narediti. Morda si tihotapec, kriminalec, ne vedo, kdo si. Sam sem takoj dal vedeti, da sem miroljuben."

Zdravje Zdravila za enoletnega Michaela iz Nemčije ni krila država

30.09.2019

V soboto smo poročali, da je zdravilo za dečka Michaela z jugovzhoda Nemčije, ki podobno kot Kris trpi za spinalno mišično distrofijo, krila nemška javna zdravstvena blagajna, kar ne drži.

Stran 13 od 22
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov