Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
MMC-teden - tedenska izdaja najboljših vsebin

Avtorji Tanja Kozorog Blatnik

Arhivski posnetki 60 let od trenutka, ko se je Slovenija povezala s svetom tudi po zraku

24.12.2023

Mineva 60 let od prvega pristanka in vzleta potniškega letala na letališču Brnik – letalo Douglas DC 6B je namreč na takrat novozgrajenem letališču pristalo dan pred božičem leta 1963, potniški promet pa je na letališču stekel dobra dva tedna pozneje.

Redke vrste na ogled Tropska hiša Celje: kjer se združita spoznavanje (redkih) živali in njihovo ohranjanje

25.11.2023

Pajki, strupene miniaturne žabice, siamska krokodilka, obročkasti makiji, beloglavčki, zlatoglavi leviči, tamarinke, različne vrste kač, gekonov, glodavcev, (izjemno) redkih ptičev - vse te živali domujejo (tudi) v celjski Tropski hiši.

Svetovni dan nedonošenčkov Zgodbe nedonošenčkov: na začetku šok in solze, nato dolg boj, danes "na srečo le še zanimivost"

17.11.2023

Njihove zgodbe so različne, tako kot so različni njihovi otroci. Tem pa je skupno, da so se morali že ob začetku življenja boriti: za vsak dih, za vsak gram, za vsak dan. Kako mame po več letih gledajo na svojo preizkušnjo? In kako njihovi mali borci?

Družabno Nova navijaška evforija? Čarterski polet na Dansko razprodan v manj kot enem dnevu.

15.11.2023

Se v Sloveniji že začenja nova nogometna navijaška evforija? Po nedavni razprodani tekmi Slovenije in Finske v Stožicah in prihajajoči (prav tako razprodani) tekmi s Kazahstanom se navijači organizirano odpravljajo v dansko prestolnico.

Ture avanture Jesenske počitnice: Katere destinacije mikajo Slovence? In kje je potrebna večja previdnost?

23.10.2023

Bližajo se jesenske počitnice, ko se mnogi odpravijo na oddih. Zanimanja je največ za domače in bližnje destinacije. Zaradi zaostrenih razmer zunanje ministrstvo odsvetuje potovanja v Izrael, v Jordaniji, Egiptu, Franciji in Belgiji pa svetuje previdnost.

Ni potrebe po paniki Stenice z nami sobivajo že tisočletja, a previdnost kljub temu ni odveč

16.10.2023

Kako velika težava so zares stenice, o katerih te dni poročajo iz francoske in britanske prestolnice? Prisotne so namreč že od nekdaj, je pa res, da se zadnja desetletja spet širijo po svetu, predvsem zaradi potovanj, pravijo na NIJZ-ju.

842 kg "Kolikor dam, toliko popijejo." Buča velikanka potrebuje tudi do 400 litrov vode na dan.

07.10.2023

Pridelava buče velikanke zahteva veliko časa, priznava gojitelj buč in slovenski rekorder Janko Lovše, ki je letos pridelal bučo, težko 842 kilogramov. Svetovnega rekorda mu verjetno ne bo uspelo napasti, si pa želi pridelati še kakšnih 100 kg težjo.

Glasba Nino Ošlak po zmagi na Popevki: Ko se pesem dotakne ljudi, je to zame največja nagrada

11.09.2023

Nino Ošlak je na slovenskem glasbenem prizorišču že 15 let, a je v soboto prvič nastopil na kakšnem glasbenem festivalu – in zmagal. Kot pravi, se je s skladbo Med nama na Popevko prijavil, ker je takoj vedel, da pesem potrebuje orkestrsko spremljavo.

Zanimivosti Osupljiv ulov 13-letnega Amadeja: tik pred neurjem je ujel 2,46 metra dolgega soma

20.07.2023

"Še danes me bolijo roke," v smehu pravi 13-letni Amadej Matevžič, ki je v sredo tik pred neurjem v Šmartinskem jezeru ujel zavidljiv ulov, kar 2,46 metra dolgega in približno 90 kilogramov težkega soma.

Pogovor z Miho Lamprehtom Pohod Wagnerja proti Moskvi "gotovo poskus vojaškega udara". Kaj je v ozadju?

24.06.2023

"Mislim, da ne gre za zaigrano zgodbo," dogajanje v Rusiji, kjer je skupina Wagner zasedla vojaške objekte v Rostovu na Donu in napovedala pohod proti Moskvi, komentira dolgoletni dopisnik iz Rusije Miha Lampreht.

Evrovizija Dan po Evroviziji: razkorak med okusom žirij in gledalcev ter teorije zarote o zmagi Švedske

14.05.2023

Dan po velikem finalu Evrovizije, ko je že znano, kam je (znova) šel kristalni mikrofon, je za številne tudi dan analiz in revizije: kje se je zalomilo oz. kaj je ključ (švedskega) uspeha?

Evrovizija Od Hrvaške do Norveške: znana je prva deseterica evrovizijskih finalistov

09.05.2023

V soboto bomo v velikem evrovizijskem finalu še enkrat videli predstavnike Hrvaške, Moldavije, Švice, Finske, Češke, Izraela, Portugalske, Švedske, Srbije in Norveške, je odločil evropski glas ljudstva.

Stran 2 od 39
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov