Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Na primorski avtocesti so zastoji med Postojno in Brezovico proti Ljubljani. Zamuda do 30 minut.

Avtorji Tomaž Okorn

Istrski maraton Veter pihal v pravo smer, na 10 km navdušil sedemletni tekač

17.04.2023

9. Istrski maraton je ob Obalo privabil 2700 udeležencev, ki so na treh razdaljah tekli s pogledom na morje in zasnežene hribe. Na 42 km je zmagal Jure Orehek (2:41:42), na 21 km Tadej Osvald in Anja Fink.

Borzni komentar Goljat zmaguje ali kaj sploh še ostane malim bankam

16.04.2023

Vrstijo se ugibanja, kako bodo marčevske turbulence na ameriškem bančnem trgu vplivale na gospodarstvo. Tudi Fed zdaj "priznava", da se bodo ZDA težko izognile recesiji. Wall Street vseeno še naprej pridobiva, Dow Jones je šel 4. teden zapored navzgor.

Odbojka Kamničani nad večne tekmece sproščeno in z veliko energije

15.04.2023

Calcit Volley v finale DP-ja vstopa odločen, da že na prvi tekmi preseneti ACH Volley, kar bi bil lahko zelo pomemben psihološki prebrat. Da sta kakovost in predvsem tradicija na strani ACH Volleyja, pa seveda ni dvoma.

Borzni komentar Wall Street kljubuje kreditnemu krču in nevarnosti recesije

12.04.2023

Čeprav so razvita gospodarstva pred hudimi izzivi, centralne banke pa še ne bodo tako hitro končale cikla višanja obrestnih mer, delniški indeksi kar dobro kljubujejo vsem negotovostim, bitcoin pa je prebil mejo 30 tisoč dolarjev.

Jadranska liga V Domžalah veliko glasbe za malo denarja

11.04.2023

Košarkarji Heliosa bodo poskušali unovčiti prvo mesto po rednem delu Lige ABA 2 in si na domačem zaključnem turnirju priboriti mesto med elito regionalnega tekmovanja, kar bi domžalsko košarko (z dvakrat višjim proračunom) dvignilo na precej višjo raven.

Borzni komentar "Kdor je imel koristi od poceni denarja, naj zdaj nosi del stroškov"

09.04.2023

Kar nekaj znakov je, da se v ZDA verjetnost za recesijo povečuje, zato se je rast delniških indeksov zadnji teden ustavila. Novomeška Krka, ki ji sicer letošnja gibanja rublja ne gredo na roko, je medtem napovedala lepo dividendo.

Borzni komentar Opec še otežil delo centralnih bank; zlato rekordu naproti

05.04.2023

Po štirih dneh rasti so se v torek delnice na Wall Streetu obrnile navzdol. Novo potencialno nevarnost predstavljajo občutno višje cene nafte, ki so se odzvale na Opecovo odločitev o dodatnem znižanju proizvodnje. Tudi plemenite kovine so šle navzgor.

Borzni komentar Greedflacija ─ podjetja cene zvišujejo precej bolj, kot se zvišujejo stroški

02.04.2023

Tržna kapitalizacija 15 največjih ameriških podjetij se je letos zvišala za 1,8 bilijona dolarjev, in jasno je, kam so vlagatelji v glavnem selili denar ob težavah bančnega sektorja. Varno pribežališče so bile tudi plemenite kovine in bitcoin.

Borzni komentar Po letu 2008 je bilo stanje v slovenskih bankah katastrofalno. Zdaj je povsem drugače.

29.03.2023

Ker se je bančna kriza vsaj začasno umirila, je Dow Jones v teden krenil s pozitivnim predznakom, vendar je bilo v torek spet opaziti nekaj več nervoze, potem ko so donosnosti obveznic začele naraščati.

Gospodarstvo Blaž Brodnjak: V čigavem interesu je sprožanje panike?

28.03.2023

"Govoriti, kdo bo naslednji propadel, je senzacionalizem. Naši likvidnostni količniki so trikratniki zakonsko določenih. Samo v NLB-ju imamo za 5 milijard presežnih rezerv," se je Blaž Brodnjak odzval na pretenciozne zapise, kdo bo naslednja padla domina.

Borzni komentar Le olajšanje v bančni krizi, ne pa rešitev

26.03.2023

Ob koncu tedna se je na delniške trge znova naselil strah, da bančna kriza še ni rešena. Predvsem dogajanje z delnicami Deutsche Bank (tečaj je zanihal za 15 odstotkov) je resno. A vendarle: na tedenski ravni so šli delniški indeksi navzgor!

Borzni komentar Švico, pojem finančne stabilnosti, primerjajo z banansko republiko

22.03.2023

Se finančni nemir, ki ga je sprožilo sesutje nekaterih ameriških bank in skorajšnji zlom banke Credit Suisse, res že umirja ali pa se bo prelil v nekaj resnejšega? Še več: je Credit Suisse novi Bear Stearns ali celo Lehman?

Stran 14 od 109
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov