Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Dnevnik

Avtorji Tomaž Okorn

Kitzbühel Streif za vse ni tak bavbav, sploh če jo najbolj skupiš – na Krvavcu

18.01.2023

Nov podvig Kildeja ali smukaški prvenec Odematta? Lahko Feuz ob slovesu spiše novo pravljico? Bo Streif dodatno otežen zaradi slabe vidljivosti? Vse je nared za 83. pokal Hahnenkamm, ki predstavlja vrhunec svetovnega pokala.

Borzni komentar Vrnitev pohlepa opazna predvsem pri kriptovalutah

15.01.2023

Na finančnih trgih se je leto 2023 začelo zelo optimistično, vračunani scenariji se zdijo kar prelepi, da bi bilo res: inflacija naj bi se vztrajno zniževala, centralne banke ne bodo več bistveno privijale obresti, recesije morda ne bo ali pa bo blaga.

Borzni komentar Goldman Sachs Evropi ne napoveduje več recesije

11.01.2023

Smo se kar naenkrat prebudili v lepši svet, ki je pozabil na vse težave in se bo izognil tudi recesiji? Tako bi lahko sklepali po dogajanju na finančnih trgih v prvem tednu leta, ko je se je tržna vrednost borz zvišala za 1,8 bilijona dolarjev.

Borzni komentar Evropske delnice z lepšimi obeti kot ameriške

08.01.2023

Na delniških trgih je bil prvi teden novega leta pozitiven, v Evropi precej bolj kot v ZDA, kjer spet izstopa pocenitev Teslinih delnic. Cene nafte so se po dveh dneh močnih padcev umirile, nekatere kriptovalute so močno okrevale.

Borzni komentar Kot bi v toplicah obrnili stikalo s 35 stopinj na 15

01.01.2023

Finančni trgi so se lani ujeli v vrtinec dvomestne inflacije, vse višjih obrestnih mer in skrbi pred resno recesijo. Skoraj nobenemu investicijskemu razredu ni bilo prizaneseno, varen pristan je ponudil le dolar, pogojno tudi zlato.

Reportaža Veseli december na aprilskem snegu

31.12.2022

Topli dnevi po božiču na avstrijskih smučiščih niso kaj dosti zmotili turistov, prav tako ne pomanjkanje snega. Veselja ne manjka, za številne vijuganje po raznolikih progah niti ni v ospredju, ampak iščejo bolj zabavo in odmik od stresnega vsakdana.

Borzni komentar Tehnološko opustošenje stoletja: iz velikanov izpuhtelo 5,4 bilijona dolarjev

25.12.2022

Ker Fedov boj proti inflaciji večjih rezultatov še ni prinesel, gospodarstvo pa bo očitno pahnil v recesijo, se finančni trgi od leta 2022 poslavljajo z novimi padci, predvsem Teslini delničarji pa preživljajo agonijo. Decembrski minus je že 35-odstoten!

Borzni komentar Messijeva pravljica navdih tudi za argentinske vlagatelje

21.12.2022

Nepričakovan zasuk v japonski denarni politiki je vznemiril finančne trge in prinesel največjo rast jena v tem stoletju. V Buenos Airesu pa ni bilo veselo le na ulicah, ampak tudi na borzi.

Borzni komentar Vrh obresti nad petimi odstotki, dno delniških indeksov pa kdove kje

18.12.2022

Sporočilo centralnih bank je jasno: zviševanja obrestnih mer še ni konec. Kaže, kot da bi s tem vlagatelje ujeli na napačni nogi, saj je bilo v drugi polovici tedna na zahodnih borzah opaziti kar resne padce, v Evropi v četrtek največje v pol leta.

Borzni komentar Nižja inflacija naj bi umirila jastrebe

14.12.2022

Padec inflacije v ZDA je v torek vsaj za nekaj ur navdušil delniške trge, a svoje bo morala narediti še ameriška centralna banka, ki naj bi obrestno mero zvišala za pol odstotne točke. Še pomembneje bo, kakšen bo njen spremljajoči komentar.

Iza Mlakar Dve leti se ni dotaknila žoge, zdaj pa - en sam užitek

14.12.2022

Iza Mlakar ni dolgo zdržala brez odbojke. "Kot da je del mene manjkal." Kljub študiju medicine se je po dveh letih in pol vrnila. Da je nič ne more ustaviti, je spoznala tudi na 50-km trailu: "Če zmorem to, potem zmorem marsikaj!"

Borzni komentar Potrošnikom pohaja sapa in vse bolj posegajo v prihranke

11.12.2022

Američani se pri potrošnji še naprej ne ustavljajo. To je načeloma dober podatek za delniške trge, a kaj, ko vse bolj posegajo v svoje prihranke, poleg tega je vse več nakupov s kreditnimi karticami. Potencialna nevarnost, ki bi lahko vplivala na borze!

Stran 17 od 109
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov