Policijsko posredovanje se je končalo nekaj pred poltretjo uro ponoči, ko so pripadniki specialne enote vdrli v hišo in moškega onesposobili. Iz novomeške policijske uprave so sporočili, da ga je prevzelo zdravstveno osebje.

Foto: TV Slovenija/zajem zaslona
Foto: TV Slovenija/zajem zaslona

Oboroženi moški, šlo naj bi za 62-letnika, je popoldne, nekaj po 15. uri, prišel v lekarno pri brežiškem Lidlu. Po pripovedovanju domačinov naj bi iz lekarne nagnal ljudi, nato naj bi jo zapustil tudi sam in pred lekarno dvakrat ali trikrat ustrelil v zrak. Potem je odšel v bližnjo domačo hišo, kjer se je zabarikadiral.

Na kraj so prišli policisti in pogajalci. Ti so skušali z moškim najprej vzpostaviti stik po telefonu, a naj bi pogovor zavračal. Zato so ga k vdaji začeli pozivati po zvočniku. Med pogajanji je celo dvakrat ustrelil proti policistom, ki so se pogajali iz varnega policijskega oklepnika.

Na kraj so pripeljali tudi njegovega sina, ki ga je pozval, naj se vda, a je moški to zavračal.

Cesta v okolici hiše, kjer živi moški, je bila zaprta, policija pa v bližino ni pustila nikogar. Nad hišo je krožil policijski brezpilotnik, opaziti je bilo mogoče tudi ostrostrelce. Pripadnikom specialne enote in pogajalcem so pomagali tudi policisti iz Brežic in Novega mesta.

Policisti onesposobili moškega, ki je streljal v Brežicah
Streljanje v Brežicah