Foto: MMC RTV SLO/Blaž Plut
Foto: MMC RTV SLO/Blaž Plut

Pobudo za postavitev montažnega mostu čez Kamniško Bistrico na glavni cesti Šentjakob–Litija na odseku med naseljema Beričevo in Dol pri Ljubljani, kjer se je v ujmi na začetku meseca posedel eden izmed nosilnih stebrov mostu, so na upravo za zaščito in reševanje naslovili zasavski župani, to so župani Hrastnika, Litije, Šmartna pri Litiji, Trbovelj in Zagorja ob Savi, skupaj z županoma Domžal in Dola pri Ljubljani. Gre namreč za pomembno povezavo širšega območja Zasavja z osrednjo Slovenijo, še posebej za tovorni promet.

Kot so sredi avgusta pojasnili na direkciji za infrastrukturo, bosta montažna mostova postavljena gorvodno od obstoječega mostu, na njiju pa bo vzpostavljen dvosmerni promet.
Povodenj je na začetku meseca uničila tudi mostova prek Kamniške Bistrice v Domžalah in Zgornjih Stranjah na državnih cestah Domžale–Želodnik in Kamnik–Stahovica.

Postavitev enega izmed dveh montažnih mostov med Domžalami in Želodnikom so končali 25. avgusta, s čimer je znova stekel promet proti Želodniku. V nedeljo pa bo promet omogočen tudi prek drugega montažnega mostu na Viru, s čimer bo znova vzpostavljena cestna povezava proti Trzinu.

Še en montažni most je predviden prek Kamniške Bistrice na regionalni cesti med Kamnikom in Stahovico. Promet čezenj bo po navedbah direkcije predvidoma stekel 7. septembra.

Foto: MMC RTV SLO/Blaž Plut
Foto: MMC RTV SLO/Blaž Plut