Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Globus: Evropska unija, zakaj že?

Novice RTVSLO.SI

Slovenija Ministrica Andreja Katič napovedala ovadbo. Vežnaver: Sem samo prodajalec in si želim miru.

29.4.2024 12:00

Pravosodna ministrica Andreja Katič je glede nakupa stavbe na Litijski 51, zaradi katerega je februarja odstopila njena predhodnica, napovedala vložitev kazenske ovadbe. Sporni nakup sicer že preverja tudi Nacionalni preiskovalni urad.

Afrika Poplave v Keniji terjale najmanj 42 smrtnih žrtev

29.4.2024 11:48

Število smrtnih žrtev zaradi poplav v osrednji Keniji se je povzpelo na 42, saj je popustil jez severozahodno od prestolnice Nairobi.

Ture avanture Pred potovanjem v tujino se je dobro pozanimati predvsem o varnostnih razmerah

29.4.2024 11:42

Prvomajske praznike bodo nekateri izkoristili za skok v tujino. Pred potovanjem se je dobro zavarovati in preveriti veljavnost osebnih dokumentov in vstopne pogoje v državo. Glede na varnostne razmere so trenutno vse poti na Bližnji vzhod odsvetovane.

Oder Mednarodni dan plesa: 30 let Društva za sodobni ples in opozorila na podhranjenost plesne umetnosti

29.4.2024 11:27

"Razpoložljivi podatki kažejo, da gre za najslabše financirano uprizoritveno dejavnost," opozarja vodstvo Društva za sodobni ples. Praznik zaznamujejo s plesnim paviljonom na Kongresnem trgu, ki opozarja tudi na pomanjkanje vadbene infrastrukture.

Vojna v Ukrajini Stoltenberg in Zelenski za čimprejšnjo dobavo vojaške pomoči Ukrajini

29.4.2024 11:17

Generalni sekretar zveze Nato Jens Stoltenberg se je ob obisku v Kijevu strinjal z gostiteljem, ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim, da je treba vojaško pomoč Ukrajini dobaviti čim prej.

EP v nogometu 2024 Celar z 20. golom sezone v finale, Šeško pri 15 zadetkih, strelski niz Žuglja

29.4.2024 11:10

Do konca klubske sezone je še mesec dni in številni slovenski nogometaši dvigujejo strelsko formo pred bližajočim Eurom 2024. Če Šeško potrjuje status prvega orožja Slovenije, pa drugi krepijo svoje vloge in se ponujajo vsaj kot aduti s klopi.

Gledamo Kri moje ljubezni

29.4.2024 10:05

Najnovejši celovečerni film britanske režiserke in scenaristke Rose Glass Kri moje ljubezni je tako večplasten, da bi se verjetno brez težav uvrstil tako med Liffove ekstravagantneže in izbrance festivala žanrskih poslastic Kurja polt ...

Citat za prebrat Andreja Ojsteršek Urh o nastopu Bojana Tokića v Parizu

29.4.2024 9:56

Vsekakor se strinjam, da bi Tokić lahko ekipi veliko pomagal, čeprav nima nobenih zaslug, da smo se v Pariz uvrstili. Tri igralce smo za igre že morali prijaviti. O Tokiću takrat zaradi obveznosti, ki jih ima z Belgijci, nismo razmišljali.

Evropa 20.000 protestnikov v Gruziji nasprotovalo "ruskemu zakonu"

29.4.2024 9:44

V Gruziji je v nedeljo okoli 20.000 ljudi na protestnem shodu pozvalo vlado, naj umakne sporen predlog zakona o tujih agentih, ki bi po zgledu ruske zakonodaje omejil delovanje iz tujine financiranih medijskih in nevladnih organizacij.

Preberite tudi Anketa: Vlada z občutno višjo podporo, med strankami vodi SDS

29.4.2024 9:24

Vlada premierja Roberta Goloba uživa največjo podporo v zadnjega pol leta, je pokazala javnomnenjska raziskava Mediane.

Zanimivosti Mačko od doma pomotoma odposlali v paketu

29.4.2024 9:23

Družina iz ameriške zvezne države Utah je pred kratkim pogrešila mačko. Na veliko presenečenje njenih skrbnikov je Galeana končala daleč od doma, v Kaliforniji. Ljubiteljica škatel je očitno neopaženo smuknila v paket, ki so ga vrnili Amazonu.

Ljubljana Na ponovnem razpisu za nadgradnjo železniške postaje obe ponudbi presegata ocenjeno vrednost

29.4.2024 9:12

Na drugo javno naročilo za izbor izvajalca gradnje nove železniške postaje v Ljubljani sta tudi tokrat prispeli dve ponudbi. Eno je podal konzorcij z družbo SŽ-Železniško gradbeno podjetje Ljubljana na čelu, drugo pa družba VOC Objekti.

S kavča na Grenlandijo Kako se pripraviti za prečenje grenlandskega ledenika? "Tako, da vlečeš avtomobilske gume po gozdu!"

29.4.2024 8:48

V pripravah na prečenje grenlandskega ledenika je Robert Ferlič vrsto dni preživel v gozdu, kjer je vlekel avtomobilske gume. "To je najboljši trening," je jasen, priznava pa, da je marsikdo ob pogledu nanj dvignil obrvi, po pojasnilu pa mu zaželel srečo.

Liga NBA Daigneault po uspehih z Oklahomo izbran za trenerja leta

29.4.2024 8:21

Po izboru športnih novinarjev je najboljši trener leta v Ligi NBA Mark Daigneault, ki je vodil moštvo Oklahoma City Thunder do prvega mesta v Zahodni konferenci.

Kdo kandidira Program NSi-ja: krepitev srednjega sloja, obrambne industrije, pameten zeleni prehod

29.4.2024 8:21

Stranka Nova Slovenija pred evropskimi volitvami v ospredje postavlja nujo po močnem gospodarstvu, pametnem zelenem prehodu, izboljšanju položaja kmetov in kmetij, večji varnosti in izboljšanju upravljanja migracij.

Avtomobilnost Novega dusterja smo zapeljali v mesto, makadam in v blato

29.4.2024 8:16

V Avtomobilnosti smo zapeljali novo generacijo dacie duster. Ugotovili smo, da ta avtomobil še naprej ostaja "avtomobilski heroj" za tiste, ki si želimo robustnega avtomobila, na katerem nas tudi kakšna v avanturi povzročena praska ne zaboli preveč.

Kdo kandidira SD na volitve s poznanimi imeni: "Izzivi časa terjajo politiko močne Evrope"

29.4.2024 8:16

SD je na evropskih volitvah običajno uspešna, zato se tudi tokrat nanje podaja s samostojno listo. Njen nosilec je trenutni evroposlanec Matjaž Nemec, stranka pa se v programu osredotoča na solidarno, zeleno, inovativno in varno Evropo.

Kdo kandidira Pirati stavijo na jedrsko energijo in zaščito zasebnosti

29.4.2024 8:14

Piratska stranka Slovenije cilja na enega evropskega poslanca. Med kampanjo bo opozarja na pomen jedrske energije za zeleni prehod, težave s transparentnostjo Evropske unije in njihove pobude, kot je "optimizacija načina dela".

Kdo kandidira Satirična stranka Nič od tega: začetnica ničodtegaizma, prilagojena vsakomur

29.4.2024 8:14

Stranka Nič od tega deluje kot satirična stranka, čeprav zatrjuje, da je čisto resna. Zavzema se za legalizacijo korupcije, vladanje svetu in spremembo političnega sistema po celotnem vesolju.

Kdo kandidira V SLS-u prepričani, da je za močno EU potrebno okrepiti skupno varnostno politiko in varovanje mej

29.4.2024 8:11

Stranka SLS se na evropske volitve podaja s sloganom Močna EU za vse, v svojem programu pa med drugim izpostavlja prizadevanja za slovenskega kmeta, energetsko neodvisnost in ohranitev evropskega načina življenja. Nosilec liste je Peter Gregočič.

Kdo kandidira Vesna - zelena stranka je trenutno edina, ki se posebej zavzema za pravice živali

29.4.2024 8:10

"Vsi si delimo isti planet. Planet, ki se pregreva; planet, kjer se zadolžujemo na račun prihodnjih generacij. Ravno v teh dneh bo ponovno nastopil dan ekološkega dolga za Slovenijo, kaj lahko naredimo, da to zamaknemo?" je povedal nosilec liste Prebilič.

Kdo kandidira DeSUS in Dobra država pravita, da je "ugrabljen EU treba vrniti ljudem"

29.4.2024 8:07

"Imamo opravka s krizo morale v Evropski uniji, evropski državniki sami ne vedo, kaj bi. Svet je treba spremeniti in moje sporočilo je mir, mir, mir in še enkrat mir," je dejal nosilec liste Uroš Lipušček, ki podpira nov referendum glede članstva v Natu.

Kdo kandidira SDS za drugačno Evropo: Z odprtimi mejami in zelenim prehodom je šlo predaleč

29.4.2024 8:06

"Zato me veseli, da se Evropa končno obrača v desno. Zelo spodbudno je dejstvo, da se tudi v Evropski ljudski stranki krepi zagovarjane povezovanja s pro-evropskimi in konstruktivnimi strankami na desnici," je dejala nosilka liste Romana Tomc.

Slovenija Zadnji dan za ugovor zoper izračun dohodnine

29.4.2024 8:04

Na Finančni upravi samo še danes sprejemajo morebitne ugovore na informativne izračune dohodnine za leto 2023, ki so jih konec marca poslali nekaj manj kot milijonu zavezancem. Te morajo vložiti tisti, ki se s prejetim izračunom ne strinjajo.

Stran 3 od 41
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov