Izjava Verice Trstenjak je prepričala bralce Večera in širšo slovensko javnost.  Foto: BoBo
Izjava Verice Trstenjak je prepričala bralce Večera in širšo slovensko javnost. Foto: BoBo

Njena izjava se glasi: "Politikom sporočam: ne govorite, da podpirate strokovnjake. Podpirate jih le, če so slučajno vaši. In politiki, ne govorite, da podpirate vračanje strokovnjakov iz tujine, ker jim vračanje preprečujete."

Izbor Boba leta – po mnenju bralcev Večera in širše slovenske javnosti najboljše izjave, objavljene preteklo leto v Večeru – je potekal že 20. leto zapored. Kot je povedal odgovorni urednik Večera Matija Stepišnik, ima letošnja zmagovalka, ki že dolgo v pomembni meri dela in ustvarja onkraj slovenskih meja, o vračanju, njegovih omejitvah in ovirah, postavljenih na pot, svoje mnenje, izkušnje in močno sporočilo.

Trstenjakova pa je Stepišniku predala bob, ker se po njenih besedah slovenski mediji trudijo ločiti plevel od fižola. Dejala je tudi, da je mogoče z besedo izreči kritiko na dostojen način. "Naša naloga je, da povemo, kaj je prav in kaj ni," je še dejala Trstenjakova in dodala, da je bila njena izjava namenjena politikom, ki bi morali poskrbeti, da bodo mladi imeli motivacijo, da bodo pridobivali nova znanja in da se bodo radi vračali v domovino.