Jumbo Visma bo tudi prihodnje leto finančno zelo močan, potem ko bo za večji sponzorski vložek poskrbelo podjetje Lease a bike. Foto: Reuters
Jumbo Visma bo tudi prihodnje leto finančno zelo močan, potem ko bo za večji sponzorski vložek poskrbelo podjetje Lease a bike. Foto: Reuters

Po poročanju nizozemskih medijev bo Visma nasledila Jumbo kot glavni pokrovitelj, priključil pa se bo Lease a bike, podružnica distributerja koles in avtomobilov Pon. Ta je med drugim distributer koles znamke Cervelo, na katerih je v zadnjih sezonah dirkala ekipa Jumbo Visma.

Podjetje Lease a bike, ki se ukvarja s sistemi za izposojo koles na Nizozemskem ter v Belgiji in Nemčiji, je bil pokrovitelj že to sezono, a ne s tako velikim finančnim vložkom kot za prihodnje leto.

Čeprav ni znano, koliko denarja bo Lease a bike vložil v ekipo, pa se pojavljajo ugibanja, da bo to od 25 do 30 milijonov evrov, to pa je seveda vsota, ki vsaj še eno sezono (kako bo naprej s sponzorstvom, še ni znano) omogoča doseganje najboljših rezultatov.

Spomnimo, da je Jumbo Visma letos slavil kar 67 zmag, od tega Primož Roglič 15. A Roglič čebele zapušča, podpisal je pogodbo z Boro Hansgrohe.

Jumbo Visma je med drugim v zadnji sezoni dobil tudi vse tri tritedenske dirke. Na Dirki po Italiji je zmagal Primož Roglič, na Dirki po Franciji Jonas Vingegaard, na Dirki po Španiji pa Sepp Kuss.

Predstavitev trase Toura 2024 na TV SLO 2

V sredo, 25. oktobra, bo ob 11.25 na TV SLO 2/MMC prenos predstavitev trase 111. Dirke po Franciji.

Od Firenc do Nice
Tour de France 2024 se bo prvič začel v Italiji, natančneje v Firencah 29. junija. Prav tako bo poseben zaključek: prvič ne bo cilj v Parizu, temveč se bo velika pentlja sklenila v Nici 21. julija. Znane so trase kar petih etap, o verjetni trasi na podlagi govoric pa smo že pisali TU.