Ana Gros je zablestela že na prvi tekmi po vrnitvi v Ljubljano. Foto: www.alesfevzer.com
Ana Gros je zablestela že na prvi tekmi po vrnitvi v Ljubljano. Foto: www.alesfevzer.com

V dvorani Erd Arena bodo Ljubljančanke branile prednost sedmih zadetkov s prve medsebojne tekme v Tivoliju (33:26). Krimovke so to sezono sicer že gostovale na Madžarskem. Januarja so proti Györu sicer doživele visok poraz (27:40), kar pa ni bilo odločilno.

"Razlika ni majhna, a že zgodovina nas uči, da ni samoumevna," je poudarila Natalija Derepasko in ob tem spomnila na tekmo Slovenije in Hrvaške, kjer so Slovenci stopili devet zadetkov zaostanka in nato zmagali. "Naredile bomo vse, da bomo zmagale," je dodala ljubljanska trenerka.

Sorodna novica Krim na krilih Ane Gros in Jovane Risović na Madžarsko s +7

V Tivoliju sta se izkazali predvsem Ana Gros, ki je moštvo okrepila pred izločilnimi boji evropskega tekmovanja, in Jovana Risović. Prva je 13-krat premagala nasprotni vratarki in bila na koncu izbrana za igralko tekme, uspešne napade pa je z izjemno predstavo med vratnicama dopolnila Risović, ki je skupaj zbrala 17 obramb.

Kljub lepi prednosti pred povratnim dvobojem se v ljubljanskem taboru zavedajo, da naloga ne bo lahka. "Vsaka rokometašica, ki je že igrala v dvorani Erd Arena ve, da je znana po glasnih navijačih, a nas to ne bo ustavilo. Tudi me bomo imele svojo podporo in navijanje izkoristile v svojo korist. Ne gremo branit rezultata, ampak zmagat," je dejala Tjaša Stankova.

"Ta teden smo dobro trenirale, skušamo popraviti sobotne napake in nadgraditi svojo igro. Imamo odlično izhodišče in si prizadevamo za zmago," je pristavila junakinja prve medsebojne tekme Risović in poudarila, da morajo igrati 'na polno' od prve do zadnje minute.

Krimovke bodo branile sedem golov prednosti v Budimpešti

REPAŠAŽ ZA ČETRTFINALE, povratne tekme

Sobota ob 16.00:
FERENCVAROS – KRIM MERCATOR 26:33

METZ – BORUSSIA DORTMUND 30:22

Nedelja:
BREST – ODENSE 24:25

BUKAREŠTA – Cska Moskva b.b.

V odebeljenem tisku so izidi prvih tekem.