Tjaša Stanko je blestela na Danskem. Foto: www.alesfevzer.com
Tjaša Stanko je blestela na Danskem. Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljanska ekipa je po enakovrednem boju na Danskem doživela prvi poraz v skupini B. V uvodnih treh krogih je premagala Lubin, Esbjerg in Ferencvaros.

Pri krimovkah je bila najučinkovitejša Tjaša Stanko z devetimi goli, enega manj je dosegla Rusinja Darja Dmitrijeva.

Krimovke odlično zaključile prvi polčas
Izbranke Dragana Adžića so v 11. minuti zaostajale za dva gola (4:6), a so se hitro zbrale in šest minut zatem po golu Alje Varagić izenačile na 7:7, v naslednji minuti pa je Tjaša Stanko zadela za vodstvo z 8:7.

Danke so odgovorile z delnim izidom 3:0 in vodstvom 10:8, a končnica prve polovice tekme je minila v znamenju slovenskih prvakinj, ki so po golih Tamare Mavsar in Barbare Lazović v 27. minuti prvič povedle za dva zadetka (13:15). Poljakinja Aleksandra Rosiak je dobro minuto pred odhodom na veliki odmor zadela za 14:17, zadnji gol pa je po strelu čez celotno igrišče dosegla brazilska vratarka Barbara Arenhart, ki je bila osrednja osebnost v prvem polčasu, saj je zbrala kar 12 obramb.

Krimovke v zadnjih sekundah izgubile na Danskem

Ikast hitro izničil zaostanek v drugem polčasu
Krimovke so drugi polčas začele z lepo prednostjo štirih golov, a so jim gostiteljice po sedmih minutah že dihale za ovratnik (21:22) in Adžića prisilile, da je zahteval minuto odmora. Njegova nova navodila so zaustavila nalet Ikasta, krimovke so prek Črnogorke Itane Grbić v 43. minuti znova vodile za tri gole (23:26).

Igralke danske ekipe so v naslednjih štirih minutah izenačile na 27:27. V drugem polčasu obramba Krima ni bila na najvišji ravni, v prvem polčasu sijajna Arenhart je zbala le še eno obrambo, Ikast pa je s hitrim kroženjem žoge prihajal do svojih priložnosti in v 56. minuti krimovkam ušel na dva gola (31:29).

Čehinja Jerabkova odločila z edinim golom na tekmi
Ljubljančanke so po dveh golih Tjaše Stanko v 58. minuti izenačile na 31:31. V dramatični končnici je strel Mavsar s krilnega položaja za vodstvo ubranila vratarka Irma Schjött, nato pa je danski trener Kasper Christensen 12 sekund pred koncem zahteval minuto odmora. Njegove varovanke so v zadnjih sekundah zabile zmagoviti gol, usodo Krima pa je zapečatila Čehinja Marketa Jerabkova s svojim edinim golom na tekmi.

Adžić izjemno zadovoljen z izkupičkom po štirih tekmah
"Danska ekipa je dokazala, zakaj je lahko v tej sezoni premagala tako kakovostne zasedbe. Mi smo se dobro pripravili, tudi vstop v tekmo je bil dober. Imeli smo sicer nekaj zdravstvenih težav, Tamara Mavsar in Barbara Lazović sta imeli povišano telesno temperaturo, in to se je poznalo v naši igri. Smo na pravi poti in izjemno sem zadovoljen z izkupičkom po štirih tekmah," je po porazu dejal trener Adžić.

Varagić: Pomembna lekcija pred nadaljevanjem sezone
"Po tej tekmi zagotovo ne govorimo o razočaranju, ampak o pomembni lekciji pred nadaljevanjem te sezone. Pokazale smo, da se lahko enakovredno kosamo s tako močnimi in hitrimi tekmicami. V drugem polčasu so odločale majhne napake, ki so jih gostiteljice kaznovale," je dodala Alja Varagić.

Ljubljanska ekipa bo naslednjo tekmo igrala 21. oktobra, ko bo gostila norveški Vipers Kristiansand.


Skupina B, 4. krog:
IKAST – KRIM MERCATOR
33:32 (14:18)

Ikast: Schjött, Austmo Pedersen, Scaglione, Brandt, Skogrand 6 (1), Iversen 2, Lindqvist 2, Friis 8, Petersen 4, Lykkegaard 1, Hansen, Bakkerud 8, Mortensen, Jerabkova 1, Sorensen, Hougaard 1.

Krim Mercator: Arenhart 1, Vojnovič, Radičević 1, Stanko 9, Pineau, Mavsar 2 (1), Spreitzer, Dmitrijeva 8, Klemenčič, Zulić, Varagić 2, Lazović 3, Brnović 4, Rosiak 1, Abina, Grbić 1.

Sedemmetrovke: 1/2; 1/1.

Izključitve: 4; 8 minut.


FERENCVAROS – RAPID BUKAREŠTA 24:24 (14:10)

KRISTIANSAND – ESBJERG 37:38 (15:20)

METZ – ZAGLEBIE LUBIN 42:26 (22:10)

Vrstni red: Ikast 8, Krim Mercator in Esbjerg po 6, Metz in Kristiansand po 4, Rapid 3, Ferencvaros 1, Zaglebie 0.