Katarina Krpež-Šlezak je bila z osmimi goli najučinkovitejša igralka tekme. Foto: www.alesfevzer.com
Katarina Krpež-Šlezak je bila z osmimi goli najučinkovitejša igralka tekme. Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljančanke, ki so med tednom na zaostali tekmi presenetile z remijem v Metzu, so tokrat pokazale popolnoma drugačen obraz in doživele najvišji poraz v sezoni.

Izbranke Natalije Derepasko so bile le v uvodnih desetih minutah konkurenčne tekmicam. Po izidu 5:6 so povsem izgubile rdečo nit v svoji igri. Njihove težave so Norvežanke znale izkoristiti, med 12. in 20. minuto so naredile delni izid 6:0 in povedle z 12:5, v prvi polovici tekme pa so si nato nekajkrat priigrale prednost devetih golov (15:6, 16:7 in 17:8).

V drugem polčasu se je prepad med ekipama še bolj povečal. Končni izid zgovorno priča o nemoči Krima, ki si je največji zaostanek pridelal v končnici dvoboja, ko je trikrat zaostal za 17 golov.

"Čestitati moramo Vipersu za odlično predstavo. Pred nekaj dnevi smo odigrali težko tekmo, upam, da smo se iz obeh tekem nekaj naučili. Najpomembneje je, da se čim bolje pripravimo na naslednjo odločilno tekmo," je povedala Derepasko.

"Ne vem, kaj se je danes zgodilo. Ja, za nami je kar nekaj težkih tekem in po tekmi v sredo smo potovali praktično celo noč. To ne sme biti izgovor, Vipers je odigral odlično tekmo in niso nam ponudili možnosti, da bi jih ustavili," pa je tekmo ocenila Nataša Ljepoja.

V zadnjem krogu bo moral Krim za napredovanje 20. februarja doma premagati švedski Sävehof.

LIGA PRVAKINJ
SKUPINA B, 13. krog

KRISTIANSAND − KRIM MERCATOR 37:20 (17:9)
Dahl 7; Krpež-Šlezak 8, Ljepoja 5, Stanko 3.

METZ − ODENSE 38:31 (19:17)
KASTAMONU - CSKA MOSKVA 29:31 (15:18)
SÄVEHOF - GYÖR 25:31 (12:15)

Györ 26, Metz 19, Kristiansand 18, CSKA Moskva 14, Odense 13, Krim 8, Sävehof 6, Kastamonu brez točk.