Pred Juretom Dolencem je še lepa prihodnost. Foto: EPA
Pred Juretom Dolencem je še lepa prihodnost. Foto: EPA
Zorman, Dolenec, Gajič in Marguč po prvenstvu

24-letni Škofjeločan je ob porazu proti Hrvatom (26:31) dosegel dva zadetka. Po koncu sezone se bo iz Gorenja preselil v Montpellier.
Se je morda vseeno videla kakovostna razlika med Rusijo, Srbijo in Poljsko, ki ste jih premagali, ter Španijo in Hrvaško, ki sta bili za Slovenijo previsoki oviri?
Morda bo zdaj kdo na to tako gledal. Jaz ne verjamem, da sta bili ti ekipi nepremagljivi. Mogoče Španija ja, danes pa bi lahko zmagali. Tekmo smo izgubili, ko smo imeli dvakrat zapored igralca več na igrišču. Takrat smo imeli priložnost, da bi povedli, pa smo nato z igralcem več zaostali s 14:19. Delali smo neumne napake. Katastrofa. To se nam ne bi smelo zgoditi. Ne vem, kaj naj rečem.

V prvem delu prvenstva ste odlično začenjali druge polčase, tokrat pa ste v prvih desetih minutah znova dosegli samo dva zadetka.
Mogoče smo malo padli in nas je malo zmanjkovalo. V napadu nismo odigrali tako, kot smo si želeli, najbrž je to posledica dolgega prvenstva. Tega nismo navajeni. Bila je že deveta tekma. Škoda, bila je lepa priložnost. Mislim, da je bila medalja dosegljiva. Izgubili smo jo v petih, šestih minutah, kar najbolj boli. Težko bi rekel, da so nas Hrvati premagali, ker so bili vso tekmo boljši od nas. Do 35. minute smo čutili, da smo jim blizu in da jih lahko tudi prehitimo. Nato smo jim zmago kar prepustili. Ni najlažje, ampak čez nekaj dni bomo najbrž videli, da smo vseeno naredili kar lep rezultat.

Če malce pogledamo naprej, ima ta reprezentanca gotovo lepo prihodnost. Igralcev je veliko.
Baza je res vedno širša, mlajše reprezentance dosegajo odlične rezultate in osvajajo medalje. Ampak kaj bo čez dve, tri leta, se težko pogovarjamo. Bomo videli, kaj se bo zgodilo.
Iz Barcelone,
Simon Maljevac

Zorman, Dolenec, Gajič in Marguč po prvenstvu