Tekma je bila v prvem polčasu za nekaj časa prekinjena zaradi dimne bakle gostujočih navijačev. Foto: www.alesfevzer.com
Tekma je bila v prvem polčasu za nekaj časa prekinjena zaradi dimne bakle gostujočih navijačev. Foto: www.alesfevzer.com

Velenjčani, ki so v prejšnjem krogu izločili Partizan, so v Rdeči dvorani potrdili preboj med najboljših osem v tretjem najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju.

Po dobrih osmih minutah so gostujoči navijači pri izidu 2:2 za pol ure prekinili tekmo, saj so v dvorano vrgli dimno baklo, tako da so morali objekt prezračiti, navijače pa so odstranili iz dvorane. V Velenje jih je prišlo približno 120, nenapovedano, zato jih policisti v dvorano niso pustili.

Ciprski navijači za pol ure prekinili rokometno tekmo v Velenju

Gorenje je v 21. minuti prek Domna Tajnika prvič povedlo s tremi goli prednosti (9:6), ob polčasu pa vodilo za dva (13:11)

Tajnik je v 34. minuti spet poskrbel za najvišjo prednost domačih (16:12), ko pa je Kenan Pajt v 45. minuti zadel za 21:16, je bil član četrtfinala praktično znan. Tajnik je zatem z zaporednima goloma še povečal prednost na 23:16, zaključek tekme je bil tako zgolj formalnost. Največja razlika je znašala osem zadetkov.

Pri Gorenju je bil s petimi goli najuspešnejši Tajnik, pri gostih pa sta Slovenca Domen Sikošek Pelko in Jaka Špiljak zbrala štiri oziroma tri zadetke.

"Tekma je bila zelo napeta že od samega začetka, tudi zaradi incidenta njihovih navijačev. Vedeli smo, da bomo kljub izenačenim uvodnim minutam naredili razliko, saj se oni z nami težko kondicijsko kosajo. Iz minute v minuto smo stopnjevali ritem, veliko rotirali ter s hitrimi in lahkimi zadetki tekmo končali po naših željah," je povedal Matevž Skok.

Zaostanek Rika s prve tekme prevelik

Manj uspešni so bili rokometaši Rika Ribnice, ki pred domačimi gledalci niso uspeli nadoknaditi zaostanka s prve tekme proti Runarju Sandefjordu z Norveške. Potem ko so v gosteh izgubili za devet golov (38:29), so doma zmagali "le" za dva (34:32).

Vnaprej je bilo jasno, da bi za napredovanje Dolenjci potrebovali pravi mali čudež. Uvod je bil vsekakor izjemno obetaven in vodstvi s 5:1 in 6:2 sta nakazovali, da je mogoča tudi zelo visoka domača zmaga. A veselje na tribunah je bilo kratko, saj so gostje po delnem izidu 2:7 celo povedli. Polčas so na koncu tesno s 17:16 vendarle dobili gostitelji.

V drugem delu so si domači pri 22:18 vnovič priigrali nekaj zaloge za mirnejše nadaljevanje. A gostje niso popuščali. Znova so se tik pred koncem približali na gol, zmago Rika pa je s svojim edinim golom na tekmi potrdil Ilija Bogdanović. Gašper Hrastnik jih je dosegel kar osem.

Sorodna novica Velenjčani dobili prvo tekmo osmine finala v Nikoziji

Evropski pokal, osmina finala

GORENJE VELENJE – Anorthosis 27:21 (13:11) 31:26
600; Tajnik 5, Pajt 4 (4); C. Argiru (2) in Sikošek Pelko po 4, Špiljak 3.

Riko Ribnica – RUNAR SANDEFJORD 34:32 (17:16) 29:38
250; Hrastnik 8, Grebenc 5; Lindell in Wulvik po 6.

V odebeljenem tisku sta izida prvih tekem.