Robert Koren je leta 2001 pri zmagi nad Aarhusom (7:1) dosegel dva gola. Foto: EPA
Robert Koren je leta 2001 pri zmagi nad Aarhusom (7:1) dosegel dva gola. Foto: EPA

Nogometaši Celja bodo danes na povratni tekmi 3. predkroga Konferenčne lige na Madžarskem igrali proti Nemanu. Prenos boste lahko spremljali na TV Slovenija 2 in naši spletni strani.

Na portalu Športni SOS tokrat odgovarjamo na vaši nogometni vprašanji prav o nogometaših Celja. Še vedno ste vabljeni k postavljanju vprašanj (ne glede na šport).

Vabljeni k sodelovanju

Vprašanja o športu, športni zgodovini in statistiki lahko pošljete po elektronski pošti ali Twitterju.

Športni SOS deluje tudi v avdioobliki ‒ naročite se na podkast SOS-odmev!

2188. Če Celjani drevi izločijo Neman, ali bodo prvič v eni sezoni evropskih pokalov izločili dva kluba?
Petra Horvat

Sorodna novica Celjani v "loteriji" nadgradili zmago na Portugalskem!

Nogometaši Celja 11. sezono igrajo v enem od nogometnih pokalov. Če odmislimo sezono 1997, ko so igrali v Pokalu Intertoto (takrat je bil ta organiziran v skupinskem delu in ni bilo tekem na izpadanje), je pred tekmo z Nemanom njihovo razmerje zmag in porazov 5-10.

Do zdaj so le v eni sezoni izločili dva tekmeca, bilo je leta 2001, ko so v Pokalu Intertoto v prvem krogu izločili Aarhus, v drugem Petržalko, nato pa v tretjem zaradi pravila golov v gosteh izpadli proti Lausannu.

Če danes torej izločijo Neman, bodo ponovili tovrstni uspeh, ki bi jih sicer pripeljal le eno stopničko do igranja evropske jeseni, kar bi bil njihov največji uspeh v mednarodni konkurenci.

2189. Kdo pa je najboljši strelec Celja v Evropi?
Petra Hrovat

To sta Robert Koren in Oliver Bogatinov, ki sta dosegla po štiri gole, več kot en gol pa so še dosegli Aljoša Sivko, Dominik Beršnjak, Dragan Čadikovski (vsi po 3), Sebastjan Gobec, Marko Križnik, Mitja Brulc in Andrej Kvas (vsi po 2).