Carlos Alcaraz bo leto končal na drugem mestu lestvice ATP. Foto: EPA
Carlos Alcaraz bo leto končal na drugem mestu lestvice ATP. Foto: EPA

20-letni Španec se je veselil prve zmage v karieri na zaključnih turnirjih, potem ko je moral lani kot prvi igralec sveta odpovedati udeležbo zaradi poškodbe. V uvodnem nastopu letos je izgubil proti Zverevu, kar pomeni, da ga v petek čaka odločilni dvoboj z Danilom Medvedjevom za uvrstitev med štiri najboljše.

V prvem nizu je v deveti igri Alcaraz zapravil prvo priložnost za brejk na obračunu, nato pa je v enajsti igri odvzel servis Rusu.

Zalet je prenesel na začetek drugega niza. Hitro je povedel z 2:0. Rubljov je bil popolnoma nemočen, ko je serviral zmagovalec letošnjega Wimbledona. V drugem nizu je v štirih igrah osvojil le dve točki. V zadnjih treh igrah na obračunu ni osvojil niti ene točke.

Obračun je trajal uro in 14 minut. Alcaraz je zadel 19 "winnerjev" in naredil le dve neizsiljeni napaki. Končno razmerje v osvojenih točkah je bilo 65:43.

Alcaraz: To je najhitrejša podlaga na turneji ATP
"Končno sem odigral na pravi ravni. Le s takimi predstavami sem lahko konkurenčen na tem močnem turnirju. Po porazu v prvem dvoboju sem v torek odlično treniral in to se je danes zelo poznalo. To je najhitrejša podlaga na turneji ATP. Moral sem se prilagoditi. Za zmago je treba igrati bolj agresivno, v izmenjavi z osnovne črte je treba tvegati," je poudaril Alcaraz.

Alcaraz ugnal nervoznega Rubljova

Medvedjev z zmago nad Zverevom že v polfinalu
Medvedjev si je prvi zagotovil mesto v polfinalu zaključnega mastesra sezone. Za Rusa, ki je lani na zaključnem turnirju izpadel že v predtekmovanju, je to druga zmaga v Torinu ta teden. V uvodnem krogu je premagal Rubljova.

Daniil Medvedjev, ki je pred tremi leti osvojil zaključni masters v O2 Areni v Londonu, je v odlični formi v Torinu. Foto: EPA
Daniil Medvedjev, ki je pred tremi leti osvojil zaključni masters v O2 Areni v Londonu, je v odlični formi v Torinu. Foto: EPA

Zverev je že v uvodni igri izgubil servis, a se je hitro pobral in povedel s 4:3. Odločala je podaljšana igra, kjer je imel Nemec dve priložnosti za zmago v prvem nizu (6:5 in 7:6). Medvedjev se je rešil in osvojil tri zaporedne točke (9:7).

V drugem nizu je Zverev izgubil servis v deseti igri. Dvoboj v dvorani Alpitour je trajal uro in 45 minut.

"Zelo dobro sem začel dvoboj, imel sem občutek, da Zverev še ni našel pravega ritma. Kar naenkrat je močno dvignil raven igre in znašel sem se v zaostanku. Uspel sem se zbrati v odločilnih trenutkih podaljšane igre. Letos sem že izgubil nekaj tako tesnih obračunov, zato sem srečen, da sem že v sobotnem polfinalu," je povedal Medvedjev.


Rdeča skupina, 2. krog:
ALCARAZ (ŠPA/2) – RUBLJOV (RUS/5)
7:5, 6:2

MEDVEDJEV (RUS/3) – A. ZVEREV (NEM/7)
7:6 (7), 6:4

Vrstni red: Medvedjev 2, Zverev in Alcaraz po 1, Rubljov 0.