Nadal se je pred dnevi predstavil v Brisbanu. Foto: AP
Nadal se je pred dnevi predstavil v Brisbanu. Foto: AP

Rafael Nadal se je pred dnevi po skoraj enoletnem odmoru vrnil v Brisbanu, kjer je izpadel v četrtfinalu. Po porazu proti Avstralcu Jordanu Thompsonu je na novinarski konferenci omenil bolečine v zgornjem delu leve noge, magnetna resonanca pa je potrdila manjšo raztrganino v mišici.

Sorodna novica Nadal zapravil tri zaključne žoge in ostal brez polfinala

Poškodba na drugem mestu
"Po prihodu v Melbourne sem opravil magnetno resonanco, ki je pokazala, da imam manjšo raztrganino mišice, ki pa ni na mestu prejšnje poškodbe," je na Instagramu zapisal zmagovalec 22 turnirjev za grand slam.

Cilj ostaja peščena sezona
Zadnja poškodba v kolku ga je stala skoraj 12 mesecev tekmovalnega tenisa, po vrnitvi pa je odigral nekaj dobrih dvobojev in bil zadovoljen z ravnjo svoje igre. "Trenutno nisem sposoben nastopati na najvišji ravni v obračunih na tri dobljene nize, zato se vračam v Španijo, kjer bom obiskal svojega zdravnika in začel rehabilitacijo. V zadnjem letu sem garal, da bi se vrnil na igrišča, cilj pa ostaja, da bom čez tri mesece igral na najvišji ravni," se je še na peščeni del sezone ozrl izkušeni Španec.

Nadal je v prvem krogu Brisbana premagal Avstrijca Dominica Thiema, v drugem pa je opravil z domačinom Jasonom Kublerjem. V četrtfinalu je moral po skoraj treh urah in pol priznati premoč Thompsonu.