Tenisačice so z zaključnim turnirjem serije WTA v Cancunu zelo nezadovoljne. Foto: EPA
Tenisačice so z zaključnim turnirjem serije WTA v Cancunu zelo nezadovoljne. Foto: EPA

Izvršni direktor WTA-ja Steve Simon je v pismu igralkam, ki ga je pridobil Sports Illustrated, zapisal, da je pozna izbira prizorišča za zaključni turnir v Cancunu temeljila na zapletenih dejavnikih.

"Očitno je nezadovoljstvo nad tem, da morate biti zdaj tukaj v Cancunu. To razumem in slišim vas. Ne gre za popoln dogodek, in razumemo, da so razmere velik izziv. WTA sprejema polno odgovornost," je še zapisal.

Sorodna novica Pegula neporažena tudi po dvoboju s Sakari

Vondroušova: Vse skupaj eno veliko razočaranje
Kar nekaj igralk je bilo kritičnih do igralnih razmer v Cancunu. Med njimi tudi Čehinja Marketa Vondroušova, zmagovalka letošnjega Wimbledona. "To je moj prvi nastop na zaključnem turnirju, poteka pa popolnoma drugače, kot sem si predstavljala," je zapisala na družbenih omrežjih in dodala: "Celo leto trdo garamo, da bi se uvrstile na zaključni turnir, na koncu pa je vse skupaj eno veliko razočaranje."

Seznam zahtev tenisačic vse daljši
"To nikakor ni sprejemljivo, sploh ne za tak turnir, ko je v igri tako veliko," je dejala zmagovalka letošnjega Odprtega prvenstva Avstralije Arina Sabalenka. Dodala je, da se ne počuti varno, ko se giblje po osrednjem igrišču. Athletic sicer poroča, da je 21 tenisačic naslovilo pismo na Simona, v katerem so opisale svoje težave. Med drugim naj bi si želele prilagodljiv urnik za lajšanje fizičnega in psihičnega bremena, višje denarne nagrade in razširjeno varstvo otrok.

WTA je že obljubil, da bo na naslednjem sestanku upravnega odbora obravnaval predloge za zmanjšanje obvezne udeležbe vrhunskih igralk na določenih turnirjih. "Veliko dela je narejenega in veliko je usklajevanja na področjih, ki ste jih navedli," je še zapisal Simon.

Na prošnjo za komentar se pri WTA-ju niso odzvali, zaključni turnir pa se bo končal to nedeljo.