Fordov dinamični popolnoma električni SUV naj bi bil na prodaj že leta 2020. Foto: Ford
Fordov dinamični popolnoma električni SUV naj bi bil na prodaj že leta 2020. Foto: Ford

Skica razkriva zadnji del avtomobila, ki ga krasijo zadnje luči s tremi pokončnimi elementi v mustangovem slogu, mišičasta boka in poudarjena zadnja blatnika.

Novinca razvija novoustanovljena ekipa, imenovana Ford Team Edison, ki se ukvarja izključno z elektrificiranimi avtomobili za znamki Ford in Lincoln.

Športni terenec z notranjo oznako CX430 bo globalno zasnovan in bo slonel na platformi C2 s pogonom na sprednji kolesi. V Fordovi modelni paleti bo na voljo vzporedno z novo generacijo modela kuga. Zanj pri Fordu obljubljajo 300 milj oziroma 483 kilometrov dosega z enim polnjenjem.

Več modelov na eni platformi
Platforma C2 je prilagodljiva in omogoča izbiro različnih medosnih dolžin širin kolotekov in višine. To proizvajalcu omogoča ustvarjanje različnih modelov na osnovi ene platforme, podobno, kot to skupina Volkswagen uspešno počne s svojo prilagodljivo platformo MQB.

Ford naj bi svojega električnega športnega terenca predstavil že prihodnje leto, prodaja pa bo stekla leta 2020. Več o njem bo znanega v prihodnjih mesecih. Že zdaj pa je znano, da bo Ford porabil kar 11 milijard dolarjev za razvoj 16 popolnoma električnih in skupaj 40 elektrificiranih modelov do leta 2022.