K-ZE je mali električni SUV, ki obljublja več kot 200 kilometrov dosega. Foto: Renault
K-ZE je mali električni SUV, ki obljublja več kot 200 kilometrov dosega. Foto: Renault

Koncept z oznako K-ZE je na prvi pogled videti kot futuristična izvedba Renaultovega nizkocenovnega malčka kwid, ki ni namenjen Evropi in se je izjemno slabo odrezal na varnostnih preizkusih. Črka K v imenu se tako nanaša na model kwid, črki ZE pa označujeta električni pogonski sklop, ki naj bi zagotavljal 250 kilometrov dosega po meritvenem ciklu NEDC, polnjenje pa je mogoče tako prek domače vtičnice kot na javnih polnilnicah.

Poleg tega električni malček ponuja infozabavni sklop, ki zagotavlja dostop do povezanih vsebin, navigacijsko napravo, kamero za vzvratno vožnjo in tipala za pomoč pri parkiranju zadaj.

Serijski model bo nared prihodnje leto, proizvajalo pa ga bo podjetje e-GT New energy Automotive, nastalo v sodelovanju med Dongfengom in Nissanom za proizvodnjo dostopnih električnih modelov za kitajski trg.

Tudi hibridni clio, captur in megane
Ob razkritju koncepta K-ZE je Renault najavil načrte o elektrifikaciji modelov razreda B in C na evropskem trgu. Nova generacija clia bo dobila hibridni pogonski sklop, captur in megane pa priključno hibridne različice.

Renaultov prvi mož, Carlos Ghosn je razkril tudi nadgrajeno uredniško izkušnjo (AEX), ki združuje vsebine, povezane storitve in mobilnost ter bo spremenilo potovanje v učno izkušnjo, ki bo presegla vožnjo in sam avtomobil.