Po slovenski in hrvaški skupnosti ljubiteljev Evrovizije se je tako kot blisk razširil posnetek, na katerem hrvaški evrovizijski predstavniki Let 3 nestrpno čakajo in navijajo, da bi kot zadnjo finalistko razglasili ravno Slovenijo oz. zasedbo Joker Out. Ko se na posnetku zasliši tisti že kar znani "In v finale gre ... Slovenija!", so se člani zasedbe Let 3 tega razveselili skoraj tako kot svoje torkove uvrstitve v finale, je razvidno iz posnetka, ki so ga člani zasedbe objavili v t. i. zgodbi na družbenem omrežju Instagram.

Na posnetku sicer manjka eden od članov zasedbe, Prlja, ki se očitno ne počuti najbolje in je večer preživel v postelji. A ob razglasitvi rezultatov – in v trenutku, ko se je v finale uvrstila Slovenija – o slabem počutju ni bilo ne duha ne sluha.

Podobno simpatičen posnetek je tudi tisti, na katerem finski predstavnik Käärijä, ki se je prav tako kot Let 3 v finale uvrstil v torek (in velja za enega izmed favoritov), zasanjano strmi v zaslon, na katerem se prav tisti trenutek predvaja nastop zasedbe Joker Out.

Tesna vez med Bojanom Cvjetićaninom in Käärijo je v preteklih dneh že kar nekajkrat požela odobravanje njunih podpornikov in drugih spremljevalcev Evrovizije, malo pa so k navdušenju prispevali tudi humorni videi, ki sta jih posnela skupaj.

Da so se s finskim predstavnikom dobro ujeli že na promocijskih koncertih in dogodkih pred samo Evrovizijo, so nam Joker Out zaupali že pred odhodom v Liverpool, tako da medsebojno spodbujanje in veselje ob uvrstitvi v finale nista ravno presenečenje. Podobno vzajemno podporniški odnos so Joker Out vzpostavili s srbskim predstavnikom Luko Blackom, ki se je s svojo delegacijo navdušeno veselil slovenske uvrstitve v finale, ravno tako, kot so se Joker Out v torek veselili njegovega napredovanja v sobotni večer. Kako dobro so se ujeli Joker Out, Luke Black in avstrijski predstavnici Teya in Salena, pričajo tudi posnetki, ki so jih v preteklih dneh objavljali na družbenih omrežjih.

A medtem ko so se Bojan, Jure, Nace, Jan in Kris veselili uvrstitve v finale, je bilo precej manj veselja v šestih taborih sodelujočih, ki se jim je finale izmuznil. Gruzijka Iru tako ni mogla zadržati solza, ko je postalo jasno, da ne bo imela možnosti sodelovanja v sobotnem večeru. Tudi mladi Grk Victor Vernicos ni mogel skriti razočaranja ob dejstvu, da je obtičal v polfinalu.

Infarktnosti zadnjih minut razglasitve finalistov so se očitno zavedali tudi organizatorji tekmovanja, ki so strateško snemali slovensko "klop" tik pred razglasitvijo in še nekaj deset sekund po njej.