Rodil se je v Bronxu. Foto: AP
Rodil se je v Bronxu. Foto: AP

Newyorški modni oblikovalec Ralph Lauren se je v preteklosti raje zadrževal na domači vzhodni obali, saj je menil, da Los Angeles ni v njegovem slogu. A to naj bi se le spremenilo. Tako se je končno odločil, da razkošje svoje znamke končno pripelje tudi na zahodno obalo Združenih držav Amerike.

Med občinstvom tudi Bennifer. Foto: AP
Med občinstvom tudi Bennifer. Foto: AP

Njegova prva modna revija v mestu angelov, ki se je odvila v ustanovi Huntington Library, Art Museum, and Botanical Gardens, je bila razkošna. Razkazal je obleke v znamenitem duhu sproščenega luksuza, ki pa jih je obogatil tudi s kavbojskimi klobuki in škornji. Kavbojska nota se je proti koncu revije prevesila v elegantne, dolge obleke. Poleg ženske kolekcije so bili del revije tudi moški in otroški kosti oblačil. Pozornost je ukradel predvsem fantek v zelenih hlačah, ki je vztrajal, da mu vsak, mimo katerega je korakal, dal petko, poroča AP.

Ritem so dajale pesmi na temo Kalifornije, kot je skladba California Dreamin' zasedbe The Mamas & The Papas, modno revijo pa je zaključila pesem Neila Diamonda I Am ... I Said.

Debija v sončni Kaliforniji, na katerem je bilo okoli 200 gostov, se je udeležila tudi hollywoodska elita, ki se je pred modno revijo družila ob koktajlih in predjedeh. Več kot 120 manekenk in manekenov, ki so se sprehajali po modni brvi, so med drugim opazovali tudi Jennifer Lopez in Ben Affleck, Ashton Kutcher in Mila Kunis, Sylvester Stallone, Diane Keaton in Chris Pine. Ti so se pozneje pogostili s specialitetami iz Laurenove restavracije v New Yorku.

Po mnenju Johna Legenda, enega izmed povabljencev, je 83-letni oblikovalec "ikona v modni industriji in že dolgo časa veliko pomeni za modni slog". Njegova estetika, brezčasni ameriški slog, je všeč tudi paru Bennifer – z njima se je Lauren zbližal, saj je oblikoval njuni poročni obleki.