Adriana pričakuje svojega drugega otroka s srbskim košarkarjem Markom Jarićem. Foto: Reuters
Adriana pričakuje svojega drugega otroka s srbskim košarkarjem Markom Jarićem. Foto: Reuters
Steve McCurry
Steve McCurry s svojo večkrat nagrajeno fotografijo Afganistansko dekle v ozadju. Foto: EPA

V nasprotju s prejšnjimi leti zvezdnice ne bodo odvrgle vseh svojih oblačil, prvič pa se bo na Pirellijevem koledarju pojavila tudi nosečnica. Gre namreč za brazilsko manekenko Adriano Limo, ki bo na fotografijah "razgalila" le svoj nosečniški trebušček.

Snemanje se je že začelo v Riu de Janeiru, kjer bodo posnete vse fotografije, za objektiv pa je stopil svetovno znani Steve McCurry, ki je eden izmed najbolj znanih vojnih fotografov - leta 1984 je v fotografski objektiv ujel obraz afganistanskega dekleta, ki se je pojavil na naslovnici National Geographica, velja pa za enega najbolj prepoznavnih fotografskih portretov vseh časov - in ki je za svoje fotografije s kriznih žarišč prejel številna priznanja.

"Želim fotografirati ženske, ki niso zapeljive samo, ko so gole," je izjavil Steve McCurry, ki je nakazal drugačno smer Pirellijevega koledarja, ki so ga v preteklosti krasile predvsem lepotice v Evinem kostumu.

Kdo se bo pojavil na koledarju?
"Koledar z dušo", kot ga imenujejo, bodo poleg Adriane krasile še druge bolj in manj znane zvezdnice, ki so si mesto na koledarju zaslužile s svojim dobrodelnim delom - Pirelli je namreč koledar za leto 2013 posvetil zvezdnicam, ki pomagajo raznim fundacijam, nevladnim organizacijam in sodelujejo pri humanitarnih projektih po vsem svetu.

Druga za zdaj razkrita imena Pirellijevih deklet za leto 2013 so: Elisa Sednaoui, Petra Nemcova, Isabeli Fontana, Liya Kebede in Kyleigh Kuhn.