Z dovoljenjem policije so ga predali društvu za preprečevanje krutosti živali (fotografija je simbolična). Foto: AP
Z dovoljenjem policije so ga predali društvu za preprečevanje krutosti živali (fotografija je simbolična). Foto: AP

Indijska policija je maja v bližini pristanišča v Mumbaju ujela goloba. Ker so opazili, da ima na nogah privezana obročka, na katerih je bilo nekaj zapisano v pisavi, ki je spominjala na kitajsko, so posumili, da je ptič vpleten v vohunjenje. Tako je domnevnega vohuna "prijela" in ga v "pripor" poslala v mumbajsko bolnišnico za živali Bai Sakarbai Dinshaw Petit.

Sčasoma se je izkazalo, da je golob pravzaprav tekmovalni ptič iz Tajvana, ki mu je nekako uspelo pobegniti v Indijo. Z dovoljenjem policije so ga predali društvu za preprečevanje krutosti živali, tam pa so ga zdravniki po osmih mesecih "pripora" le izpustili v naravo, poroča AP.

To sicer ni prvič, da je bila policija v Indiji sumničava glede ptice. Leta 2020 je policija v Kašmirju, ki je pod nadzorom Indije, izpustila goloba, ki je preletel močno militarizirano mejo med jedrsko oboroženimi državami. Ugotovili so, da ta ni vohun, temveč pripada pakistanskemu ribiču.

Leta 2016 je bil sicer po tem, ko so pri njem našli sporočilo, ki je grozilo indijskemu premierju Narendri Modiju, aretiran še en golob.