Christina Estrada svojo zmago na družinskem sodišču v Londonu jemlje predvsem kot moralno zadoščenje. Foto: AP
Christina Estrada svojo zmago na družinskem sodišču v Londonu jemlje predvsem kot moralno zadoščenje. Foto: AP

Estrada, ki je še najbolj znana po tem, da je pozirala za sloviti Pirellijev koledar, in savdski poslovnež Walid Ahmed Juffali, sicer prvi mož enega največjih savdskih konglomeratov E. A. Juffali and Brothers, sta se poročila leta 2001, malo po tem, ko se je on ločil od svoje prve žene Basme Al Sulaiman (in ji ob ločitvi prav tako plačal zajetnih 40 milijonov funtov oz. 46 milijonov evrov). Zakon Juffalija in Estrade je trajal do leta 2012, ko se je Juffali poročil še s 25-letno libanonsko TV-voditeljico in manekenko Loujain Adada, zaradi česar je danes 54-letna Estrada zahtevala razvezo zakona.

Poslovnež čez noč postal diplomat - z imuniteto
Ločitev je začela veljati že pred tremi leti, zdaj pa je sodišče odločilo še o delitvi premoženja in določilo višino preživnine. Postopek je bil po poročanju Telegrapha dolg in zapleten, saj se je, kot trdijo odvetniki Estradove, Juffali prihodu na sodišče vztrajno izogibal in spodbijal njegovo pristojnost. Med drugim je skušal uveljavljati diplomatsko imuniteto - iznenada je namreč postal predstavnik karibskega otočka Sveta Lucija pri Mednarodni pomorski organizaciji -, a je sodišče ugotovilo, da se v resnici ni udeležil niti enega srečanja te organizacije, zato imunitete ni upoštevalo.

61-letni poslovnež, ki je trenutno v bolnišnici v Švici, kjer mu lajšajo bolečine zaradi neozdravljivega raka, mora zdaj Estradovi v treh tednih nakazati dobrih 53 milijonov funtov, ji v 14 dneh predati njunega skupnega lamborghinija in ji plačevati preživnino v vrednosti 2,5 milijona funtov (skoraj tri milijone evrov) na leto.

Nedoumljivi zneski za "nujne potrebščine"
Dokumenti, ki jih je Estradova predložila sodišču, sicer kažejo, da ima samo z oblačili en milijon funtov letnih stroškov, 116.000 funtov na primer zapravi za torbice, 600 tisočakov za najeme zasebnih letal, skoraj 40.000 za zapestne ure itd. Sodišče ji je sicer za oblačila prisodilo polovico zahtevanega zneska, torej pol milijona funtov na leto. Pozneje je nekdanja manekenka priznala, da se zaveda, kako "spektakularno" je videti njeno življenje, a poudarila, da mora skrbeti za 13-letno hčerko, ki jo imata z Juffalijem.

Estradova je sicer od nekdanjega moža zahtevala polovico vsega premoženja (to je ocenjeno na okoli 200 milijonov funtov oz. 234 milijonov evrov), a ji tudi takšna razsodba nudi moralno zadoščenje, saj se je počutila odrinjeno in povsem "brez glasu".