Tak preizkus je mogoče narediti le, ko so temperature res izjemno nizke, v večini krajev na svetu nikoli oziroma zelo redko.

Lauri Untamo, 49-letni vodja prodaje z juga Finske, je bil s prijatelji na počitnicah na finskem Laponskem, ko je temperatura na novega leta dan padla na minus 30 stopinj Celzija. "Videl sem posnetke tega trika na družbenih omrežjih ali YouTubu, da ga je mogoče izvesti, vendar nikoli ni bilo primernega mraza, da bi poskusil pri minus 30 stopinjah ali manj," je Untamo povedala za Reuters.

Povedal je, da je v svoji koči zavrel vodo, jo hitro prinesel ven in jo v loku vrgel nad glavo – poskus je preživel brez opeklin, saj se je voda takoj spremenila v ledeni oblak, ki je odplaval.

Nordijske države so v zadnjih nekaj dneh doživele izjemno hladno vreme, izmerili so najnižjo temperaturo v zadnjih 25 letih, minus 44,3 stopinje Celzija, ki so jo izmerili v petek v mestu Enontekio, severno od Pyhatunturija.

Ne glede na ledeno vreme so Untamo in njegova skupina prijateljev uživali v dejavnostih na prostem, kot sta nordijsko smučanje in hoja po zasneženih gozdovih. "Nekaj noči smo videli celo severni sij, tako da nam je Laponska ta teden res dala najboljše," je dejal.