Skulptura je postavljena na oltarju na vrhu grička v osrednjem delu parka. Foto:
Skulptura je postavljena na oltarju na vrhu grička v osrednjem delu parka. Foto:

Ogromen kip v obliki penisa, ki so ga poimenovali Sky Pillar, stoji v zabaviščnem parku Longvan Šaman v mestu Čangčun.

Zgrajen je na posebnem oltarju na gričku sredi parka, osnova skulpture pa je jeklena konstrukcija, ki so jo prekrili s slamo. Vodja parka, Čeng Vejguang, je odločitev, da postavijo spomenik penisu, razložil takole: "Penis je totem šamanistične kulture, ki izvira iz tega mesta."

Legenda o Evenkiju, ki je izgnal kruto vladarico
Legenda, ki penis postavlja za simbol, govori o šamanskem junaku Evenkiju, ki je izgnal kruto žensko vladarko in ji v spomin podaril totem v obliki moškega spolnega organa. Penis naj bi jo spominjal na to, da mora moške spoštovati in da jih ne sme pobijati po mili volji. Po tem dogodku je novi vladar v spomin na svojo zmago nad žensko na hribu dal postaviti velik simbolni penis.

Projekt največjega penisa na svetu je podprlo tudi kitajsko združenje za narodno kulturo. Direktor združenja, Ši Lišue, je prepričan, da kip predstavlja "stremljenje naših prednikov k sreči in blaginji".

Nekateri obiskovalci parka so ob novem kipu občutili nelagodje, večina ljudi pa se nanj sploh ne ozira. Neka mlada mamica, ki je v park prišla z otrokom, je ravnodušno povedala: "Zame je to samo kip, nič posebnega. Lahko postane simbol parka, več pa ne."