Leta 2021 je po dolgih letih Barcelono zapustil in odšel v Paris St-Germain. Foto: AP
Leta 2021 je po dolgih letih Barcelono zapustil in odšel v Paris St-Germain. Foto: AP

Po začetnem preizkusu za nogometni klub Barcelona je očeta Lionela Messija zaskrbelo pomanjkanje odziva. Zato je decembra leta 2000 Carles Rexach, takratni direktor nogometnega kluba, Jorgeja povabil na kosilo. Na sestanku je zagotovil, da bo z nadobudnim nogometašem podpisal pogodbo, svojo zavezo pa je črno na belem zapisal kar na prtiček.

Tega sta poleg njega podpisala tudi svetovalec za prestope španskega kluba Josep Minguella in agent Horacio Gaggioli, ki je Argentinca tudi priporočil.

Dogovor, napisan z modrim črnilom, se glasi: "V Barceloni, 14. decembra 2000, ob prisotnosti Minguelle in Horacia, se Carles Rexach, športni direktor nogometnega kluba Barcelona, ​​na svojo odgovornost in ne glede na kakršna koli drugačna mnenja, strinja podpisati pogodbo z igralcem Lionelom Messijem, pod pogojem, da se držimo dogovorjenih zneskov," poroča BBC.

Messi se je nogometnemu klubu pridružil mesec dni pozneje. Debitiral je pri 16 letih in za katalonski klub na 778 tekmah dosegel 672 golov, s čimer je postal njegov rekordni strelec. Z Barcelono je osvojil tudi štiri naslove Lige prvakov. Leta 2021 je po dolgih letih klub zapustil in odšel v Paris St-Germain.

Prtiček bo marca po dražbeno kladivce šel s pomočjo britanske dražbene hiše Bonhams, začetna cena pa je vrtoglavih 300.000 funtov (okoli 351.133 evrov).

"To je eden najbolj vznemirljivih predmetov, kar sem jih kdaj imel v roki," je priznal Ian Ehling iz dražbene hiše in poudaril, da gre za prav poseben prtiček z začetka kariere nogometnega zvezdnika, ki je spremenil njegovo življenje, prihodnost nogometnega kluba Barcelona in je bil ključnega pomena pri tem, da je pozneje milijardam navijačev po vsem svetu omogočil nekaj najveličastnejših trenutkov nogometa.