Gisele in Tom imata dva otroka. Foto: EPA
Gisele in Tom imata dva otroka. Foto: EPA

Dva telesna stražarja, ki sta delala na poroki manekenke in športnika leta 2009, morata za pet let v zapor, ker sta streljala na dva fotografa. Eden izmed njiju naj bi se za las izognil krogli.

Zaplet je nastal, ko so varnostniki od fotografov, ki jim je uspelo vdreti na zasebno posest in so tako posneli nekaj fotografij na poroki, zahtevali, naj jim izročijo pomnilniško kartico iz fotoaparatov. Tega ti niso želeli storiti, zato so telesni stražarji začeli streljati.

Miguel Solis in Alexander Rivas sta kriva poskusa umora, na sodišču v Puntarenasu pa so tretjega telesnega stražarja Manuela Valverdeja oprostili vseh obtožb. Solis in Rivas morata fotografoma plačati tudi po deset tisoč dolarjev odškodnine.

Brady, ki ima z Gisele dva otroka, je sicer pred leti v intervjuju za Sports Illustrated zanikal, da so bili njihovi stražarji oboroženi: "Ugotovili smo, da je dvema fantoma uspelo vdreti na naše posestvo, od njiju pa smo zahtevali le, naj odidejo. Naši varnostniki niso imeli orožja, naboji niso bili izstreljeni."

Najbolje plačana manekenka na svetu se je z igralcem ameriškega nogometa poročila februarja leta 2009 v Santa Monici, kmalu pa sta v Kostariki obnovila poročne zaobljube še pred večjim številom družine in prijateljev.