Koncert je potekal na losangeleškem stadionu. Foto: AP
Koncert je potekal na losangeleškem stadionu. Foto: AP

Britanski glasbenik Elton John je s prenosom koncerta v živo s poslovilne turneje, ki nosi naslov Elton John Live: Farewell From Dodger Stadium, ta je bil novembra 2022 predvajan na platformi Disney+, svojo zbirko številnih nagrad dopolnil še z emmyjem. 76-letni pevec se je tako pridružil klubu redkih s statusom EGOT.

S tem se lahko pohvalijo tisti, ki so osvojili kraljevo četverico nagrad – emmyja, grammyja, oskarja in tonyja. To je v karieri uspelo le 19 ljudem, med drugim tudi Riti Moreno, Jennifer Hudson in Whoopi Goldberg.

"Zelo ponižen sem, da se pridružujem neverjetno nadarjeni skupini zmagovalcev EGOT," je dejal pevec v izjavi, ki sicer emmyja na žalost ni sprejel osebno na slovesnosti, saj je imel pred kratkim operacijo kolena. "Pot do tega trenutka je bila napolnjena s strastjo, predanostjo in neomajno podporo oboževalcev po vsem svetu," je še poudaril.

John je v svoji glasbeni karieri osvojil šest grammyjev. Tonyja je prejel za najboljšo izvirno pesem v muzikalu Aida, ki temelji na istoimenski operi, dva oskarja pa sta mu prinesla skladbi Can You Feel the Love Tonight? iz filma Levji kralj in (I'm Gonna) Love Me Again iz njegovega biografskega muzikala Rocketman.