Julio Iglesias je zadnjič koncertiral leta 2019. Foto: EPA
Julio Iglesias je zadnjič koncertiral leta 2019. Foto: EPA

Iglesias, ki je septembra praznoval 80. rojstni dan in je skupno prodal kar 300 milijonov plošč, se v zadnjih letih izogiba javnosti in uživa pokoj med Bahami in Dominikansko republiko. A z incidentom na letališču v Punta Cani je znova vzbudil pozornost javnosti, grozil mu je celo zapor, poroča Euroweekly.

Letališki organi so namreč v njegovi prtljagi odkrili kar 42 kilogramov hrane, vključno z jagodami, malinami, borovnicami, paradižniki, peso, zeleno, špinačo in solato, ki jih je nameraval prepeljati z Bahamov v Dominikansko republiko.

Nekdanja Iglesiasova spremljevalka Makoke je razkrila svoje izkušnje, ko mu je prinašala hrano iz Španije: "Včasih sem mu prinesla morsko hrano iz Galicije, ker prihaja iz Galicije in jo obožuje. Naročeno so poslali na moj domači naslov v Madridu, jaz pa sem mu jo poslala na Karibe. Pršut tudi," je povedala.

Kot poroča Euroweekly, niso bila toliko težava živila, ampak količina. Posledično so mu zasegli prtljago in ga med pregledom pridržali, Iglesiasu pa je nekaj časa grozila tudi aretacija zaradi vnosa tolikšne količine živil. "Imamo odlok v veljavi in precej strog nadzor po celotni državi. Ne gre za Julia Iglesiasa ali kogar koli specifično, ampak so na udaru vsi," je povedal kmetijski minister Limber Cruz.

Zaradi dogodka se zdaj vsi sprašujejo, ali je imel Iglesias kakšen poseben razlog za vnos tako velike količine hrane – ali gre za posebne preference, posebno dieto ali kaj drugega. Že nekaj časa namreč krožijo govorice o njegovem zdravju. Zadnjič se je pojavil na kakšnem uradnem dogodku leta 2019, ko je na podelitvi latinskoameriških grammyjev prejel posebno nagrado. Isto leto je imel v Chicagu tudi svoj zadnji koncert, od takrat pa ni nastopal.