Foto: AP
Foto: AP

Asta Jonasson v tožbi, ki je bila v četrtek vložena v Los Angelesu, trdi, da se je spolni napad zgodil v hotelu v Atlanti med snemanjem omenjenega filma. V tožbi navaja, da jo je igralec v hotelski sobi fizično nadvladal in jo otipaval, pri tem pa je ignoriral njene jasne pozive, da se ne strinja s tem. V tožbi je navedeno, da jo je filmski zvezdnik, potem ko je kričala in tekla proti kopalnici, s telesom pritisnil ob steno in pri tem masturbiral.

Jonasson igralca toži tudi zaradi nezakonite odpovedi, saj trdi, da jo je igralčevo produkcijsko podjetje One Race Films, ki ga vodi njegova sestra Samantha Vincent, odpustilo nekaj ur po domnevnem napadu. "Jasno ji je bilo, da so jo odpustili, ker ni bila več uporabna – Vin Diesel jo je uporabil za izpolnitev svojih spolnih želja," je zapisano v tožbi.

Njena tožba vključuje tudi trditve o diskriminaciji na podlagi spola, nezakonitem maščevanju in čustveni stiski.

Odvetnik gospe Jonasson je v izjavi za BBC News dejal, da njena stranka "želi od Vina Diesla in tistih, ki so dopustili in prikrili njegov spolni napad, da prevzamejo odgovornost za svoja grozljiva dejanja".