"Nobenega razloga ni, da otrok ne bi živel v domu, kjer se je rodil, z mano, s svojo babico, ljudmi, ki ga poznajo od rojstva." Foto: AP

Hrvaška pevka Severina in njen nekdanji partner, srbski poslovnež Milan Popović, sta že več let v sodni bitki glede skrbništva, v kateri pa je zdaj prišlo do nenadnega preobrata. Vrhovno sodišče je namreč razveljavilo sodbo županijskega sodišča v Splitu, ker naj bi v sodnem postopku kršilo zakon. Skrbništvo nad 12-letnim sinom Aleksandrom tako ne bo več skupno, ampak so ga v celoti dodelili očetu.

Zvezdnica se je na odločitev, ki je začela veljati takoj, ne glede na njeno morebitno pritožbo, odzvala z ganljivim zapisom ob fotografiji na družbenih omrežjih. "Odkar se je rodil, sva bila samo midva. Prvi zob, vročina in koraki. Oče se je občasno pojavil, a odšel, kar naenkrat pa se je odločil biti oče. Od takrat je gotovo minilo že več kot 11 let, ves ta čas pa traja trpinčenje z zaslišanji, prijavami in govoricami ter drugimi sodniškimi postopki. S tem traja tudi bolečina mojega otroka in moja bolečina," je zapisala glasbenica in poudarila, da ve, da ni naredila ničesar narobe, obenem pa ne more verjeti, da se ji to spet dogaja.

"Je*** postopkovne razloge. Je*** korupcijo v tej državi"

"Nobenega razloga ni, da otrok ne bi živel v domu, kjer se je rodil, z mano, s svojo babico, ljudmi, ki ga poznajo od rojstva," je zapisala in dodala, da se ji ne ljubi iskati nepravilnosti v odločitvah sodišča. To je po njeno dvignilo roke v imenu njenega otroka, ki že leta trpi in ona z njim, nikoli pa ga niso spoznali. "Jaz sem mama, zanj se bom borila do zadnje kaplje krvi," je zagotovila v zapisu zvezdnica, ki jo je sram države, ki dela otroku take stvari.

"Svojega otroka, ki sem ga rodila in vzgajala, ki je živel z mano od rojstva, bom videvala le ob torkih in četrtkih med 16. in 20. uro ter vsak drug konec tedna," je razkrila in dodala, da je prestala vso kalvarijo hrvaškega pravosodja, tako pa bo preživela tudi odločitev vrhovnega sodišča. "Pravijo, da so sodbo razveljavili iz procesnih razlogov. Je*** postopkovne razloge. Je*** korupcijo v tej državi. Enkrat vam je uspelo, tokrat vam ne bo," so bile besede, s katerimi je še končala svoj daljši zapis.