"Takrat sem bil zelo zaposlen in nisem imel namena storiti tega." Foto: AP

Režiser uspešnice iz leta 1992 Sam doma 2: Izgubljen v New Yorku je že leta 2020 za Business Insider povedal, da so med snemanjem pristopili k hotelu Plaza pri Centralnem parku, ki je bil takrat v lasti Donalda Trumpa. Želeli so snemati v avli znamenitega hotela, kar jim je poslovni mogotec odobril pod pogojem, da tudi sam nastopi v filmu. "Vsilil se je v film," je delil Chris Columbus.

Trump v filmu glavnega lika Kevina, ki ga je upodobil Macaulay Culkin, sreča v avli hotela Plaza in z njim izmenja nekaj besed. Omenjeni intervju je začel tudi letos v času božičnih praznikov po medijih krožiti skupaj s filmom, nekdanji ameriški predsednik pa se je tokrat jezno odzval.

"Takrat sem bil zelo zaposlen in nisem imel namena biti v filmu. Bili so zelo prijazni in predvsem vztrajni. Strinjal sem se in to je to," je zapisal in poudaril, da so ga rotili za nastop, njegov delček pa je po njegovo nemudoma postal priljubljen. Film je bil in je zato še vedno uspešen, še posebej okrog božiča. Trdi, da ga ljudje še vedno kličejo, ko se predvaja.

"Če me niso hoteli, zakaj so me potem dali v film in me obdržali v njem več kot 30 let?", se je na svojem družbenem mediju Truth Social še vprašal 77-letnik, in sam sebi odgovoril, da razlog tiči v tem, da je njegov prispevek filmu preprosto odličen.