Prve korake v filozofijo lahko storite prek branja. Foto: Založba Miš
Prve korake v filozofijo lahko storite prek branja. Foto: Založba Miš
Knjige odpirajo vrata v druge svetove. Foto: EPA

Obiskovalci čajank so danes poleg priročnikov s področja psihologije, filozofije in lepega vedenja spoznali tudi tri leposlovna dela. Gre za dela Eric-Emmanuela Schmitta Ibrahim in cvetovi iz Korana, Noetov otrok, Oskar in gospa v rožnatem, vpogled v filozofijo pa ponuja delo Stephena Lawa Modrijanovi zapiski: Prvi koraki v filozofijo.

Samozavestni in lepih manir ...
Naslov čajanke so si organizatorji sposodili pri priročniku za najstnike Gershen Kaufman: Dvigni glavo, zate gre: vodnik k osebni moči in zdravi samozavesti. Poleg tega priročnika bodo predstavili še priročnik Cynthie MacGregor: Razmišljaj s svojo glavo: vodnik za reševanje življenjskih zadreg in dvomov. O navodilih lepega vedenja pišejo tudi dela Anne-Francoise Loiuseau: Kako je prav? O lepem vedenju in dobrih navadah in Zvonimirja Baloga Bonton 2: (ali) kako ne postaneš teleban* v novih 100 lekcijah, za bolj humorno branje pa poskrbi delo Babe ne tarnajo avtorice Jean Shinoda Bolen.

Branja po vsej državi
Čajanke so potekale v Celju (Knjižnica pri Mišku Knjižku, ob 17.00), Ljubljani (dvorana Slovenske matice, ob 10.00), Mariboru (Mestna knjigarna, ob 10.00), Medvodah (Knjižnica Medvode, ob 10.00), Novem mestu (Knjigarna MK, ob 10.00), na Ravnah na Koroškem (Osrednja koroška knjižnica dr. Franca Sušnika, ob 10.00), v Slovenj Gradcu (Knjigarna MK, ob 9.30), Velenju (Knjigarna MK, ob 10.00), Zagorju (Knjigarna MK, ob 10.00) in Žalcu (Knjigarna MK, ob 10.00).