Boris Denič je s slovensko reprezentanco na sedmih tekmah popeljal do prav toliko zmag. Foto: EPA
Boris Denič je s slovensko reprezentanco na sedmih tekmah popeljal do prav toliko zmag. Foto: EPA
Marguč, M. Žvižej in Pucelj pred tekmo s Španci
Španci previdni pred polfinalom

"La cenicienta Eslovenia es el último escollo antes de la final" (Pepelka Slovenija zadnja nevarnost pred finalom), Sarmiento: "Sólo tenemos en mente ganar la medalla de oro" (V mislih imamo samo zlato medaljo). To sta dva izmed naslovov v barcelonskem športnem dnevniku AS, kjer smo se morali danes zjutraj resnično potruditi, da izbrskamo nekaj člankov o današnjih polfinalnih dvobojih. Največji del časnikov zasedajo poročila o včerajšnji pokalni tekmi med Malago in Barcelono (2:4), kljub vsemu pa danes prireditelji pričakujejo polne tribune v dvorani Sant Jordi.

Polfinale med Slovenijo in Španijo bo danes ob 19.15. Prenos lahko spremljate na TV Slovenija 2 in MMC TV.

Španijo zanima le veliki finale
Včerajšnja tiskovna konferenca je minila v precej sproščenem ozračju. Španski selektor Valero Rivera je z izbranimi besedami spregovoril o slovenski vrsti: "Imamo največje spoštovanje do slovenske reprezentance, ki igra izjemen rokomet." Nato pa je vendarle razkril, da Španijo zanima le veliki finale: "Dosegli smo odličen rezultat, vendar so naši cilji še višji." Izjemni strateg, doma iz Barcelone, je bil kljub vsemu ob komentarju španskega novinarja, da domačo reprezentanco mediji in navijači že vidijo v finalu, kar malce nejevoljen: "Ne zanima me, kaj pravijo navijači in kaj se piše v medijih. Najprej bo potrebno odigrati polfinalno tekmo in šele nato se bomo lahko začeli pogovarjati o naslednji tekmi."

Držijo se svojega programa
Slovenski selektor je v svojem slogu mirno odgovarjal na vprašanja predstavnikov sedme sile, za MMC je tako povedal: "Imamo nekaj težav s poškodbami, vendar je stanje solidno. Tekme si sledijo druga za drugo, morda še prehitro. Utrujenost je zagotovo prisotna, vendar imajo s tem težave tudi druge ekipe. Mi se držimo svojega programa, tako da ni bilo v zadnjih dneh nobenih bistvenih sprememb."

Kakšen bo program pred polfinalnim dvobojem? "Kot po navadi bomo imeli lažji trening, nato pa se bomo na sestanku predebatirali še določene taktične zadeve. Sledil bo odhod na tekmo, kjer nas čaka prava bitka," razkriva selektor. Po tekmi s Španijo pa priprava na finalni obračun? "Hm ... To je to. Zagotovo bi bil to najlepši scenarij, vendar je o tem še prezgodaj govoriti."

Za konec naj dodamo, da je slovenski selektor španskim novinarjem dejal: "Heroji so samo tisti, ki se domov vrnejo z medaljo."

Iz Barcelone

Marguč, M. Žvižej in Pucelj pred tekmo s Španci
Španci previdni pred polfinalom