Iga Swiatek je bila razred zase na zaključnem mastersu v Cancunu. Foto: EPA
Iga Swiatek je bila razred zase na zaključnem mastersu v Cancunu. Foto: EPA

22-letnica je izpadla v osmini finala Odprtega prvenstva ZDA v New Yorku, prvo mesto na lestvici WTA pa je morala prepustiti Arini Sabalenki. Belorusinjo je v Cancunu izločila s 6:3 in 6:2 v polfinalu, v finalu pa prikazala še boljšo igro.

Swiatek je dobila turnir v Pekingu, leto je končala z enajstimi zmagami zapored. To je bila njena šesta turnirska zmaga v sezoni in 17. v karieri.

Jessica Pegula je bila v finalu nemočna. Foto: EPA
Jessica Pegula je bila v finalu nemočna. Foto: EPA

Poljakinja na zaključnem mastersu oddala le 20 iger
V Cancunu je bila razred zase. V petih dvobojih je oddala le 20 iger, kar je rekord zaključnih mastersov. Do danes ga je imela Serena Williams, ki je leta 2012 izgubila 32 iger.

Pegula, ki je v polfinalu gladko odpravila rojakinjo Coco Gauff, je dobila le drugo igro uvodnega niza. Po izenačenju na 1:1 je Američanka v četrti igri izgubila začetni udarec. V zadnjih treh igrah prvega niza je osvojila le še tri točke.

Drugi niz je potekal kot enosmerni promet. V tretji in četrti igri Poljakinja ni oddala nobene točke. Pegula je bila popolnoma nemočna. Po prvem servisu je osvojila le polovico točk, po drugem servisu pa ji je šlo še veliko slabše. Naredila je 23 neizsiljenih napak. Končno razmerje v točkah je bilo 51:21.

Iga Swiatek že letos uresničila velik cilj
"Uresničila sem velik cilj, saj sem znova številka ena na svetu. Nisem pričakovala, da mi bo uspelo še letos. Načrtovala sem, da bom naslednje leto začela zelo dobro in se znova prebila na prvo mesto," je bila vesela trikratna zmagovalka Roland Garrosa.

Pegula je priznala, da ni imela nobenih možnosti: "Iga je igrala odlično. Vseskozi sem bila pod velikim pritiskom. Popolnoma me je nadigrala. Poskušala sem s preveč tveganimi udarci in naredila številne napake."

Pegula nemočna proti Swiatek, ki je znova prva

CANCUN
(9.000.000 am. dolarjev, trda podlaga)

Finale:
SWIATEK (POL/2) - PEGULA (ZDA/5)
6:1, 6:0

Polfinale:
PEGULA (ZDA/5) - GAUFF (ZDA/3)
6:2, 6:1
SWIATEK (POL/2) - SABALENKA (BLR/1)
6:3, 6:2