V Parizu se je na predstavitvi zbrala ekipa ustvarjalcev koledarja. Foto: EPA
V Parizu se je na predstavitvi zbrala ekipa ustvarjalcev koledarja. Foto: EPA

Pred objektiv znanega fotografa Petra Lindbergha je za letošnji koledar stopilo 15 filmskih lepotic, ki so stare od 28 do 71 let, med njimi pa so tudi: Helen Mirren, Charlotte Rampling, Nicole Kidman, Lea Seydoux, Julianne Moore, Kate Winslet, Penelope Cruz in Uma Thurman.

Avtor umetniških črno-belih fotografij je pojasnil, da je njegov koledar "klic proti terorju popolnosti in mladosti", in dodal, da je "talent zelo seksi". Nekatere igralke so pred objektiv stopile tudi popolnoma brez ličil.

Na predstavitvi koledarja v Parizu je poudaril, da golih fotografij ne delajo več, saj je "pomembnejše od golih delov telesa to, da se zares pokažeš takšen, kot si".

Fotografij za koledar niso želeli retuširati, čeprav se to s posnetki nekoliko starejših igralk pogosto dogaja. "Brez resnice ni lepote. To je popravljanje nekoga v nekaj, kar ni, zato ne more biti lepo. Je samo smešno," je še poudaril Lindbergh.

Koledar, ki ga je italijanski proizvajalec pnevmatik prvič natisnil leta 1964, so še leta 2015 krasile razgaljene lepotice, v zadnjem času pa je bila golota postavljena v ozadje.