Nihče ji ne more do živega. Foto: EPA
Nihče ji ne more do živega. Foto: EPA

34-letna Brazilka, ki je poročena s Tomom Bradyjem, podajalcem moštva New England Patriots iz Lige NFL, s katerim imata tudi dva otroka, še vedno melje vse pred seboj. Gisele je namreč v enem letu uspelo družinski proračun obogatiti kar za 47 milijonov dolarjev, s čimer je močno pustila za seboj vse druge najbolj zaželene manekenke.

Na drugo mesto se je namreč uvrstila še ena iz ekipe podjetja Victoria's Secret, Nizozemka Doutzen Kroes, ki ji je za "srebro" zadostovalo "že" osem milijonov dolarjev - pred plačilom davkov. Na tretje mesto se je z le malo nižjo vsoto, zasluženo v 12 mesecih, uvrstila še ena iz brazilske "garde", 33-letna Adriana Lima.

Vsi si jo želijo
"Brazilska ikona je zaslužila 47 milijonov dolarjev, od te vsote pa je treba nato odšteti davke. To pomeni, da je zaslužila celo 16 milijonov več od svojega prav tako zvezdniškega moža,"
so zapisali pri reviji Forbes, pri kateri so sestavili seznam. Gisele ima donosne pogodbe z modnimi hišami H&M, Chanel in Carolina Herrera, ob tem pa je svoje ime posodila tudi liniji spodnjega perila in sandalov. Pri Forbesu so upoštevali obdobje od junija leta 2013 do junija letos, izračunali pa so višine pogodb za oglaševanje kozmetičnih izdelkov, oblačil in dišav.

Še en podatek v povezavi z Gisele, ki ima na Instagramu kar 2,7 milijona sledilcev, se zdi neverjeten: od začetka svoje modne kariere leta 2001 je zaslužila že neverjetnih 386 milijonov dolarjev!

Med peterico sta se uvrstili še 40-letna britanska manekenka Kate Moss, ki je tudi obraz zlatarja Davida Yurmana, in prvič tudi 22-letna ameriška lepotica Kate Upton, ki je že pozirala na naslovnici revije Sports Illustrated. Med novinkami na seznamu 21 najbolj plačanih manekenk sta tudi Cara Delevingne in Karlie Kloss.

Deset najbolj plačanih manekenk si oglejte v spodnji galeriji.