Američani so počasi že siti hipsterjev. Foto: Reuters
Američani so počasi že siti hipsterjev. Foto: Reuters

Anketa Public Policy Pollinga je razkrila, da ne le, da velik delež Američanov ne mara te subkulture, ampak jih 27 odstotkov celo meni, da bi morali zaradi svoje nadležnosti plačevati posebne davke.
Treba je sicer priznati, da vprašanja v anketi niso bila postavljena najbolj nevtralno. Tako so sodelujoče vprašali, ali menijo, da so imeli hipsterji pozitiven kulturni prispevek družbi ali so "si brezdušno prisvojili kulturne izraze preteklosti za lastno ironično zabavo". 46 odstotkov vprašanih je izbralo drugo opcijo.
Najvidnejša subkultura
Kot poroča New York Observer, je vzroke za nastrojenost proti hipsterjem morda treba iskati v tem, da so hipsterji v ZDA danes najvidnejša subkultura, ki je zavzela cele soseske (denimo Williamsburg v New Yorku) in redno polni na stotine strani v tiskanih medijih.

Kar polovica vseh ameriških volivcev v starosti med 18. in 29. letom se ima za hipsterje. Ko si enkrat večina, se je težko oklicati za subkulturo. Raziskava je še pokazala, da kulturni vzgibi posameznika lahko škodijo njegovim političnim ambicijam - kar 98 odstotkov republikancev je namreč odgovorilo, da najverjetneje ne bi volili za hipsterja na kakem vidnejšem političnem položaju.