Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Klavdija Kopina

DJ Umek "Saj za Slovenijo bo dobro." To je stavek, ki je ubil največ sanj pri nas.

22.11.2021

Spremlja številke in čaka. Toda ne trepeta ob štetju prodanih vstopnic pred dogodkom, ampak ob številkah okužb in stanju v slovenskih bolnišnicah. DJ Umek v luči težav, ki jih je osvetlila koronakriza, poudarja, da ga je že zdavnaj razočaral sistem.

Samohodec Ko so besede in dejanja več od glasbe in panka

16.10.2021

"Smrti ni. Sem samo jaz, ki umiram," tako se pisatelj Jurij Hudolin v knjigi Samohodec nasloni na roman Andréja Malrauxa, ko začrta okvirno pot svojega protagonista – lika, ki temelji na motivih življenja botra panka Igorja Vidmarja.

Premisleki iz karantene Kako je v resnici

25.09.2021

Resnica ima dva obraza – tvojega in mojega. Z resnico ohranjamo bližino, sklepamo prijateljstva, vzdržujemo odnose … Težava nastane, ko resnice začnemo vrednotiti, kar se izkazuje v pregretih trkih mnenj nove realnosti.

Charlie Watts Simpatija do bobnarja

25.08.2021

Včasih ne najdemo načina, da bi povedali svojo zgodbo, in takrat začne naša zgodba pripovedovati nas. Charlie Watts je pripovedni tok prepustil glasbi. Poslednji džentelmen v kultu rockzvezd.

Objokane ritmičarke Boleč konec hegemonije: Rusinje po 20 letih spustile žezlo

09.08.2021

Arino in Dino Averino je čakala rutinska naloga ‒ premagati konkurenco in se vpisati v zgodovino kot prvi sestri dvojčici, ki bi osvojili zlato in srebrno olimpijsko medaljo. A ju je v finalu mnogoboja šokirala pripadnica izraelske vojske Linoy Ashram.

Olimpijske sanje Yulimar Rojas – čudežna ženska, ki se je dvignila iz brezna revščine

01.08.2021

Svet športa jo pozna kot olimpijsko prvakinjo in novopečeno svetovno rekorderko v troskoku, toda Yulimar Rojas je dekle, ki je ušlo revščini in uresničilo svoje sanje. Je borka na atletskih stezah in pri zagovarjanju pravic LGTBIQ-skupnosti.

Federica Pellegrini Zadnji olimpijski ples poslednje evropske vladarice discipline Sare Isaković

31.07.2021

Nekje ob robu bazena – na štartu prve proge, če slikovito povzamemo podobo finala na 200 metrov prosto za ženske – je Italijanka Federica Pellegrini spisala zgodovino in (vsaj začasno) zapečatila poglavje dominance evropskih plavalk v tej disciplini.

Gimnastika Kako je Simone Biles zasenčila olimpijske igre

30.07.2021

Arhetip popolne telovadke, ki jo je v 21. stoletju poustvarila Simone Biles, je daleč za sabo pustil imena, kot so Svetlana Korkina, Larisa Latinina in Nadia Comaneci. A v svetu "hitreje, višje, močneje – skupaj" je vseeno postavila sebe pred vse.

Skit TV Valentina Plaskan in Sašo Hribar: "Še dobro, da so maske. Smo vsi enaki."  

24.06.2021

Sašo Hribar priznava, da živi svoj lik, medtem ko Valentino Plaskan spoznavamo v vlogah voditeljice, improvizatorke in igralke. Njuni poti se križata ob petkih, ko se v oddaji Radio Ga Ga predstavljata kot imitatorja.

Zaton diskotek Od Ambasade do Africe: Kdo je zatemnil diskozvezdo v Sloveniji?

27.06.2021

"Greš v Ambasado, zgaziš te pare. Ješ ikse." Tako so pred štirimi leti Matter v skladbi Raveland legende zaokrožili kulturo nočnega življenja zadnjih 30 let samostojne države.

Skit TV Izzivi učiteljic: od 'švingl' listkov do učenja na daljavo

03.06.2021

Ocenjevanje je tisto ... težji del našega poklica se strinjata Anica Topolovec in Nina Jelen. Dve predstavnici starejše in mlajše generacije učiteljev, ki ju druži podobna ljubezen do poučevanja in dela z mladimi.

Premisleki iz karantene Kako naj napišem odpoved?

05.06.2021

Hiša, služba, hiša, služba in vmes dolgo nič. Kot da je Ekrem Jevrić spisal prihodnost. Dežela pridnih se je razdelila na iskalce takojšnjega zadovoljstva in sanjače o lepši prihodnosti. Kriptoknapi korakajo v isti vrsti s pregorelim proletariatom.

Stran 3 od 102
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov